Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

17. July '16 21:53 by Jørli Petersen

Ka går egne veje

Slut med at købe Ka hos Fiat i Polen, Ford Ka bliver en selvstændig model. Ganske stor - men også den dyreste i den såkaldte micro-klasse.

Slut med at købe Ka hos Fiat i Polen, Ford Ka bliver en selvstændig model. Ganske stor – men også den dyreste i den såkaldte micro-klasse.

Når Ford sender den nye Ka på markedet til november, er det slut med den efterhånden alderstyngede 3-dørs Ka, som aldrig blev rigtig populær i Danmark. Selv om Ka var blandt de første biler i den såkaldte micro-klasse, nåede den aldrig til tops på salgslisterne, og når den nye Ka med tilnavnet plus lanceres, er det også slut med samarbejdet med Fiat, og det er slut med produktion af Ka på Fiats fabrik i Polen.

Ka+ er blevet en ægte Ford. Med en længde på 393 cm. og en akselafstand på 249 cm., er den ganske stor for en såkaldt micro-bil. Den er næsten lige så lang som storebror Fiesta, men Ka+ er tre centimeter højere end Fiesta, og bilen skulle efter Fords første rosende omtale af deres egen bil, have et ganske stort bagagerum, den skulle være velkørende og ganske veludstyret.

Ny Ka+ er næste lige så stor som Fiesta, og prisen er også Fiesta, så hvis man køber Ford, står valget mellem Ka og Fiesta.

Ny Ka+ er næsten lige så stor som Fiesta, og prisen er også Fiesta, så hvis man køber Ford, står valget mellem Ka og Fiesta.

Nu er det ingen overraskelse, at Ford lovpriser egne biler, men hvis vi ser Ka+ som en ægte micro-bil, er det en pæn stor overraskelse, at Ford lancerer en helt ny 1,2 liters motor med fire cylindre.

Vi sendet en stor tak til Ford for alle fire cylindre.

Den nye 1,2 benzinmotor fås med henholdsvis 70 og 85 HK. Begge har 5-trins manuelt gear, og selv om bilen først er klar til salg i november, er Ford allerede klar med priserne, og her finder vi endnu en overraskelse.

Billigste Ka+ med 70 HK koster 118.400 kr, – sikkert før udstyr, metallak og før levering. Med 85 HK er prisen 130.000 kr, og lige nu kan man få en Fiesta til samme pris, så selv om ny Ka+ er betydeligt større end den velkendte 3-dørs Ka, hører den stadig til i micro-klassen, og for de samme penge kan man få en Fiesta, – eller noget helt andet i samme prisklasse, hvor microbiler aldrig rigtigt har haft succes.

Det er som om Fords designere stoppede før de nåede bagdelen. Rent ud sagt kedelig.

Det er som om Fords designere stoppede før de nåede til bagdelen. Rent ud sagt kedelig.

Pin It on Pinterest