Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. November '16 11:46 by Jørli Petersen

Ka+ som anderledes mini

Ford Ka+ er meget større end den første Ka. En ægte 5-dørs bil, den er bygger i Indien, har en 1,2 liters 4-cylindret motor, en noget højere pris end biler i microklassen og ny Ka+ skal udelukkende sælges på plads.

Ford Ka+ er meget større end den første Ka. En ægte 5-dørs bil, den er bygger i Indien, har en 1,2 liters 4-cylindret motor, en noget højere pris end biler i microklassen og ny Ka+ skal udelukkende sælges på plads.

Ford Ka+ er markedets nyeste såkaldte mini, som slet ikke er en mini, og den er en ikke-mini, som måske må finde sig i salgstal, der hører hjemme mini-klassen, for selv om Ka+ på de fleste områder er meget anderledes end de oplagte konkurrenter, skiller bilen sig ud på to afgørende områder.

Først er Ka+ en betydeligt større bil med forgængeren uden plus til efternavn. Ny Ka+ er en rummelig 5-dørs bil, bilen er tæt på fire meter i totallængde, men prisen er også rykket kraftigt opad, så Ka+ starter med en pris på 118.400 kr før levering, metallak og meget andet.

Den tidligere Ka var en Fiat Panda, som var bygget på Fiats fabrik i Polen. Den nye Ka+ er det Ford kalder en verdensbil, en bil der skal sælges på mange markeder, og de biler der kommer til Europa, er bygget i Indien.dscn7641

Motoren er sammen med mere plads en behagelig overraskelse, – en 1,2 liters 4-cylindret motor, og vi iler med en stor tak til Ford, for at undlade 3-benede maskiner i Ka+. 1,2 motoren kommer i to varianter med 70 eller 85 HK, igen af motorerne giver særligt meget liv i bilen, og vi har heller ikke noget særligt spændende at berette om bilens generelle køreegenskaber, og så har vi gemt bilens måske største problem til sidst, for prishoppet fra Ka+ til Fiesta er ikke ret stort, og hvis Ford har tilbud på Fiesta, noget der sker med meget jævne mellemrum, er forskellen så minimal, at Fiesta pludselig forvandler sig til den største konkurrent til Ka+.

De logiske konkurrenter til Ka+ vil langt de fleste almindelig bilkøbere betegne som Kia Picanto, Peugeot 107, Toyota Aygo, Hyundai i10 og andre i microklassen.

Nu er det Fords vanskelige opgave at trække Ka+ ud af den sammenhæng. Spørgsmålet er selvfølgelig, om det ikke er en ualmindelig vanskelig opgave Ford har stillet sig selv.

dscn7640

Pin It on Pinterest