Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

12. February 17:28 by Jørli Petersen

Kampen om Opel

Først lignede det en tiltrængt sællert for Opel, men så kom Citroen med samme bil til en mærkbart lavere pris.

Nyeste nye handler ikke om Opel, og så alligevel. Nyheden er Citroen e-C3 Aircross, en ny ellert fra enten Opel eller Citroen, – oprindelsen fortoner sig i morgendisen, men Opels elektriske Frontera er på vej til Danmark, bilen ventes præsenteret i det tidlige forår, og lige i bagdelen på Opel kommer så Citroen med den elektriske C3 Aircross, der er samme bil som Opel med de kendte forskelligheder på design og lidt indretning.

Det helt afgørende spørgsmål mellem de to på papiret ens biler bliver pris.

Man kunne fristes til at tro, at Opel skulle være topsælger i Tyskland, men det ser ikke ud til at være tilfældet. Citroen Aircross er meget billigere.

Uden for landets grænser er der godt gang i rygterne, og her mener man på flere store markeder, at ny Citroen elektrisk Aircross bliver billigere end Opel elektrisk Frontera, og der er ingen vej uden om det elektriske i Danmark. Benzinudgaverne med 1,2 motor holdes uden for det danske marked.

Men til rygterne om pris.

Selvfølgelig er der forskel på Opel og Citroen. På pris, på udvendigt design og på lidt finurligheder i kabinen.

Første prisindikation for Opel Frontera peger på en pris omkring 225.000 kr. Citroen e-Aircross ser ud til at være prissat i Tyskland, her står prisen til 23.300 Euro, der svarer til 175.000 kr, hvilket er 5000 kr mindre, end Citroen forlanger for C3 som standard ellert i Danmark, så den tror vi ikke helt på.

Men det kan meget vel blive en pris lige under 200.000 kr, og på den måde har Citroen en mulighed for at sætte sit tydelige bremsespor på dansk asfalt.

Man kan så diskutere, hvor meget og hvor lidt man får for pengene. Det er noget nyt og mindre fra Stellantis, det er så åbenlyst bygget til bykørsel, hvor der ikke er langt mellem ladestik, en basis e-Aircross og ditto Frontera har en motor på 113 HK og en batteripakke på 44 kWh, som underligt nok giver forskellig officiel WLTP rækkevidde, hvor tallene ligger lige over 300 km, fra 305 til 330 km, men absolut ikke noget der kan ophidse nogen som helst.

Det skulle da lige være de få tilbageværende Opel-forhandlere.

Hvis vi ser på Opels salgstal sidste år, er vi så tæt på katastrofen, som vi kan komme. Aldrig har Opel solgt så dårligt, og aldrig har Opel været behandlet så stedmoderligt, som de blev sidste år af både koncern og dansk importør.

Om det forbliver uændret i 2025 må tiden vise. Hvis Opel i det hele taget skal have en fremtid på det danske marked, er det ved at være tid til at stramme selerne, ellers forsvinder mærket ud i den store glemsel.

Citroen gør heller ikke så meget væsen af sig, som man har gjort tidligere. Igen kaster vi skylden på den tidligere importør, som sidste år havde en eneste interesse, at optimere importvirksomheden, så hele butikken kunne sælges bedst muligt, og kaster vi et blik på det komplette modelprogram fra den store Stellantis koncern, er der god grund til en rynke eller to i panden.

Vi kan sætte navn på tre bilmærker, som har det rigtig dårligt. Alfa Romeo, Fiat og Opel, og for Opel lignede Frontera som ellert en god sællert, men den kan nu blive jordet af Citroen, der tilsyneladende vil sælge samme bil noget billigere.

Før vi trykkede på send knappen, tjekkede vi de danske hjemmesider, hvor Opel fortsat kun lover guld og grønne skove, uden at sætte pris på den fine udsigt.

Både Opel og Citroen har begået en cross-over eller SUV-type som 100 procent er beregnet til byerne. Rækkevidden trækker ikke skindet af nogen kop kakao.

Pin It on Pinterest

undefined