Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

5. November '15 18:21 by Jørli Petersen

Kandidaten

P1100038Mazda CX-3 er Mazda-design for fuld musik. Det er også en såkaldt crossover model, en bil med elementer fra stort set alt, med undtagelse af ægte off-road og åben sportsvogn, men helt uduelig i terræn er CX-3 ikke, for bilen fås også med træk på alle fire hjul, så bor man ude for enden af grusvejen, og risikerer et par snedriver et par gange hvert andet år, så skal man måske overveje en CX-3 med 4-hjulstræk, som også fås med automatgear, af den type Mazda kalder Skyaktiv, som både er et begreb i Mazda-katadralen, men også en betegnelse der har betydning for det bilglade folk, for der er gemt mange spændende og lækre tekniske løsninger i alt det Mazda kalder for Skyaktiv.

Noget andet er valg af motorer og måden at lancere en ny model i Europa. Mazda har et større udvalg af motorer, men CX-3 er en anderledes og bestemt mere interessant udgave af Mazda 3, men motormæssigt er Mazda nok lidt fedtede, for man skruer ikke længere op for blusset end 150 HK, og testbilen er den mindste med 120 HK. Det er også typisk for Mazda, at dieseludgaven kommer noget efter benzinudgaven, det handler om kapacitet på fabrikken, for selv om Mazda er et kendt mærke i Danmark, er de ikke blandt de største i Japan.

En smuk blanding

Cross-over bilen er en ægte blanding. Det er den store kolde ta-selv-buffet, det kan være velvalgte retter af kvalitet, eller en slem gang roderi på en tallerken, og CX-3 hører til i første gruppe. Konkurrenten er uden tvivl Nissan Qashqai, der sidder solidt i førersædet i denne klasse, men Mazda kan i høj grad tage kampen op med Nissan.

P1100039

Vi har ikke set CX-3 med diesel-motor, og vi må vente med at fælde den endelige dom, men der er ingen tvivl, Mazda CX-3 er i top i den lidt underlige crossover klasse.

Både når det gælder teknik og især design, her er Mazda i øjeblikket i en klasse for sig, der er dømt uafgjort på garanti, Mazda har et plus på de tekniske løsninger vi kender netop nu, om Mazda så også kan måle sig med Qashqai når dieseludgaven er klar i Danmark, må tiden vise, men design, udstyr og komfort giver pluspoint til Mazda CX-3.

P1100043Køremæssigt er det et meget lige opgør, vi giver endnu engang det lille plus til Mazda, som gør det rigtig godt med helt almindeligt forhjulstræk, og så venter vi med den endelige vurdering af Mazda CX-3, til vi har set dieseludgaven, for en bil af denne type, sælges – eller bør sælges – i stort antal som diesel. Hvis man kun vælger benzin, er det fordi man har et meget lille kørselsbehov, eller også er det fordi man udelukkende vælger CX-3 p.g.a. design og de signaler man ønsker at sende med sit bilvalg. Vi lægger også mærke til, at CX-3 med den teknik der findes i testbilen kan fås fra 215.000 kr.

P1100044

Mazda bruger Akyactiv i flæng, det lugter desværre også af marketing, men bag det fine ord, er der tekniske lækkerier fra mange hylder.

 

 

Mazda CX-3 2,0 Optimum 5d

Pris: fra 279.900 kr

Motor: 2,0-liter 4-cyl

6-trins manuelt gear

120 HK v. 6000 o/m

204 Nm v. 2800 o/m

0-100 km/t: 9,0 sek

Tophastighed: 192 km/t

ECE-snit: 16,9 km/l

Kørevægt: 1155 kg

Totalvægt: 1690 kg

Trailer: 605/1200 kg

CO-2: 137 g/km

CX-3 fra 215.000 kr

Pin It on Pinterest