Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

12. November '20 10:28 by Jørli Petersen

Kangoo gange to

Navnet er Renault Kangoo, men fra midt 2021 kommer bilen i flere udgaver. Faktisk er der tale om to forskellige modeller med samme navn.

Renault løfter sløret for den næste Kangoo, der er nummer fem i rækken. Første Kangoo dukkede op i 1997, og i de mellemliggende år, er bilen produceret i gigantiske bunker, men med den nye model gør man noget, som ikke er sket før.

Renault ser ud til at samle det hele i en stor bunke under overskriften Kangoo, men i virkeligheden er der tale om to forskellige biler. Også selv om bilerne hedder det samme.

Ny Renault Kangoo bliver nummer fem i rækken, og mens andre bilmærker forlader markedet for børnecontainere, holder de franske mærker fast i de rummelige personbiler.

Vi har tidligere skrevet, at Dacia Dokker forsvinder. Den model Dokker som netop nu er en salgssucces i Danmark, har fået påmonteret en udløbsdato. I stedet kommer en helt ny Dokker, som vil være identisk med Renault Kangoo Express, og dermed har Renault bragt endnu en kendis i spil, for Renault Express har i en menneskealder med mere, være identisk med en lille fransk varebil, og er du i tvivl, så se dig omkring, næste gang du er i Frankrig efter Corona.

Ny serie Kangoo laves på to forskellige platforme, og med to forskellige platforme, er der tale om to forskellige biler. Topmodel Kangoo kommer i to længder, bilen kommer både som diesel og som el-bil, og dermed har Kangoo Z.E. også fået en efterfølger.

Noget helt nyt. Man kan fjerne bilens B- eller midterstolpen, for at få bedst mulig adgang til bilen.

Den lange model bliver også transformeret til en Nissan NV200 (250), så der er rigtig gang i flere modelprogrammer, mens det er den korte Kangoo, og dermed den ene af de to selvstændige modeller, der får tilnavnet Express, men det er også denne model, der bliver ny Dacia Dokker, og så er det ukendt hvad der sker med Kangoo som Mercedes Citan. Den skal vel også udskiftes?

Så vidt vides, vil Express kun kunne fås med dieselmotor, men vi kender ikke det endelige motorprogram. En benzinmotor kan ikke udelukkes, mens bilens platform ikke er bygget til at rumme batterier.

Ny model, ny kabine. Lad os se, hvor meget af dette, der følger med i ny Dacia Dokker.

Det smarte ved ny Kangoo er en helt ny type adgang i højre side af bilen. Begge typer Kangoo vil kunne fås med det Renault kalder Easy Side Access. Det betyder, at man kort og elegant fjerner midter- eller B-stolpen, så man kan køre en barnevogn sidelæns ind i ny Kangoo, uden at skille, eller så meget som klappe håndgrebet på barnevognen ned.

Vi gætter på, at denne type let læsseanordning bliver ekstraudstyr, mens det skulle være nogenlunde sikkert, at ny Kangoo gange to er klar til salg midt i 2021.

Kort og lang, model Kangoo kommer i to længder og som ren elbil og selvfølgelig som varebil, mens den korte model også får navnet Express, ligesom det er denne korte model, der er den nye Dacia Dokker. De korte modeller er faktisk en helt anden bil, og de vil ikke kunne købes som el-biler.

Pin It on Pinterest