Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

8. July 10:35 by Jørli Petersen

Kangoo uden ….

Fra denne vinkel er der ikke noget usædvanligt ved ny Kangoo. Det ligner det den er, – en ny varebil.

Den dårlige nyhed er desværre, at ny Renault Kangoo bliver forsinket til september. Som alle andre producenter af biler, røremaskiner og mobiltelefoner, kniber det med at skaffe elektroniske komponenter, og det er den direkte årsag til en sommer uden ny Kangoo, hvor man mest af alt skal se efter det, der ikke findes på bilen.

Ny Kangoo er en stille revolution. Hvor den klassiske varebil er evolution, er der en så stor nyhed i Kangoo, at nyheden kan blive skelsættende, andre bilfabrikker er tvunget til at følge med, for Kangoo i nyeste udgave fås med og uden B- eller midterstolpe, både i høje og i venstre side. Alt afhængig af det personlige valg og det antal skydedøre man vælger til sin varebil.

Rent trylleri. Ingen midterstolpe, men fuld adgang til varerummet.

Resten af ny Kangoo er mere evolution. Hele motorprogrammet er i første fase særdeles bekendt. Motoren er fra start den velkendte 1,5 diesel med effekt fra 95 til 130 HK, Kangoo fås selvfølgelig med 6-trins manuel gearkasse, men også med automatgear af typen dobbeltkobling (7-trins), og kort tid efter introduktion af Kangoo diesel, følger Kangoo Z.E., der er den elektriske Kangoo, som kommer i ny og voldsomt forbedret udgave med en rækkevidde op til 270 km fra en batteripakke på 43 kWh.

Siddehynden står på højkant under handskerummet, ryglænet ligger fladt, og skillerummet, som er et halvt gitter, er svinget op mod førersædet.

Den modsatte Van

I mange år har varebilen været en skrabet udgave af en personbil. Sådan opfatter vi ikke ny Kangoo efter det første korte kik. Mængden af sikkerhedsudstyr er det vi kender fra personbiler, der er faktisk en solid bunke udstyr i ny Kangoo, bilens udstyr og den komfort man får rundt om førerpladsen, er stort set det man kan forvente i en Kangoo som personbil, det er blot omgivelserne, der er udnævnt til varebil, og mens det første køreindtryk fandt sted uden anmærkninger, kan vi ikke sige det samme om det praktiske rundt om Kangoo.

Sikkerhedsselen har holdt flyttedag. Fra sidestolpen til midten af bilen. Hvis man har skydedør i begge sider, sker det samme i førersiden.

Mangel på en midterstolpe skaber helt nye muligheder for alt det praktiske. Vi har set komplette hyldesystemer, der køres helt ud af bilen, det er muligt at læsse større mængde af ganske lange genstande fra siden, hele læssefunktionen er gjort meget lettere, og mens den første Kangoo uden midterstolpe i Danmark er den traditionelle Kangoo, er der mere spændende i vente.

Styrken fra B-stolpen er flyttet over i en kraftigere dørramme, som ikke føles tung eller opfattes som unaturlig kraftig.

Ny Kangoo kommer også i lang udgave med en akselafstand på 310 cm. Det er næsten 40 cm større akselafstand, end den bil vi har kørt, og med større afstand mellem for- og baghjul, vokser skydedøren i Kangoo, og det er i denne version, vi vil se den helt store forandring.

Fra at være umanerligt smart og praktisk i den bil vi har kørt, bliver det en helt anden type varebil, når varerummet vokser som det gør, men den nye Kangoo er mere end blot en bil med mulighed for manglende midterstolpe.

Indbygget i døren

Den nye Kangoo er også en varebil med ”indvendig” tagbagagebærer som mulighed. I Kangoo kan man smide en pæn bunke lange genstande op i et tagrum, samtidig med man stadig kan have den lange stige liggende på klassiske tagbøjler.

Rammen rundt om varerummet er forstærket, og øverst og nederst finder man to kraftige punkter, hvor dørens låsegreb griber fat. Fra en normal dør med et låsepunkt, er der to i Kangoo uden midterstolpe.

Styrken i ny Kangoo er flyttet fra den faste midterstolpe til en profil indbygget i fordøren. Selve dørkarmen er lidt tykkere end en vanlig dørramme, men ikke så meget at man bemærker det, før man begynder at se grundigt efter.

Når man sætter sig i passagersædet, skal man lære at spænde sikkerhedsselen på samme måde, som man gør i førersiden. Øverste beslag til selen sidder midt i bilen omkring det sted, hvor den faste adskillelse bag førersædet skifter til et svingbart gitter, som er en del af den pakkeløsning, der gør ny Kangoo så praktisk, som den reelt er.

Og så må vi ikke glemme prisen på ny Kangoo, der som nævnt kommer med een motor i tre udgaver, med og uden automatgear og med en såkaldt teknopakke, der er fyldt godt op med mange praktiske detaljer, som både letter hverdagen og gør bilen mere sikker.

Teknopakken er sat til en merpris på 3000 kr, men nu kommer vi til det måske mest forbløffende.

Fra den billigste til den dyreste Kangoo, er der kun en prishop lige omkring de 10.000 kr.

Absolut billigste Kangoo med mindste motor, det mindste udstyr, manuelt gear og traditionel B-stolpe koster 167.000 kr før moms.

Rent hokus-pokus. Praktisk bil med helt nye muligheder og et omfattende modelprogram, når det er fuldt udbygget.

Dyreste Kangoo med 130 HK, automatgear, fuldt udstyr og topudstyr koster 178.000 kr før moms, så meldingen fra den danske præsentation af ny Kangoo må være, at man skal have sit hoved undersøgt, hvis man bare så meget som overvejer at købe alt andet end den dyreste version.

Vi har ikke priser på den kommende lange Kangoo, ligesom vi ikke kan sige noget om prisen på den nye Kangoo Z.E., og så kan vi ikke komme hele vejen rundt om det nye modelprogram uden at nævne, at denne Kangoo også kommer som brintbil, men denne udgave ligger lidt ude i fremtiden. Lige nu ligner det fuldt elektrisk Kangoo i 2022, mens brintudgaven følger i 2023. Kangoo bliver Renault brintbil nummer tre.

Man skal have sit hoved undersøgt, hvis man køber alt andet end topmodellen i det nye Kangoo modelprogram. Prisforskellen fra billigste til dyreste model er godt 10.000 kr før moms.

Pin It on Pinterest