Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

5. December '18 11:35 by Jørli Petersen

Kantet med mindre kant

Blødere linjer og et knap så markant box-design på ny Kia Soul EV, der har fået meget brede og smalle forlygter, der ser ud som om de fortsætter i hele bilens bredde. Ladestikket tilsluttes i klappen ved venstre forlygte.

Kia Soul har siden bilens første dag været en bil med et lidt anderledes design. Set direkte fra siden kan Kia Soul godt ligne en lille varebil, men Kia er ikke ene om at vælge denne type design. Uden for Europas forenede grænser, ser man ganske mange biler med denne type boxdesign, som hidtil har givet Kia Soul en masse kant, men i den kommende nye version bliver kanterne blødgjort en del, uden det går ud over den oprindelige ide.

Ny Kia Soul er en ny model EV. en Kia som 100 procent el-bil, og i denne udgave, er der tale om en næsten voldsom opgradering. Rækkevidde og teknik i den første Kia Soul EV var mere oprindelig el-teknik, hvis man kan beskrive det på den måde, – ny Kia Soul deler selvfølgelig teknik med Hyundai Konas elektriske bil, og det betyder, at den store vandkølede batteripakke på 64 kWh ligger i bunden af Kia Soul, ligesom resten af bilen er opdateret voldsomt.

Fra el-motorer til styre- og ladefunktioner.

En interessant oplysning i forbindelse med bilens debut, er en bemærkning om stærkt forbedrede ladetider, og her tilføjer vi, forbedrede ladetider hvis forholdene tillader det, for el-bilernes ladetider handler om det lokale el-net, på det sted hvor man opholder sig, så alle oplysninger for alle el-biler er gældende under optimale betingelser.

Det vrimler med knapper og dimser i ny Kia Soul EV, men de vigtigste funktioner finder man på den meget store skærm øverst i midterkonsollen.

Med ny batteripakke og nye motorer, lægger Kia Seoul EV i bedste trim 204 HK og 395 Nm. Det betyder, at Kia har brugt tid på at opgradere bilens generelle køreegenskaber, blandt andet med et helt nyt uafhængigt baghjulsophæng, men det handler selvfølgelig også om optimering af selve el-bilen og dens funktioner.

For at finde alle 204 HK i ny Kia Seoul, skal køreprogrammet være indstillet på Sport, hvis man vil have maksimalt antal kilometer ud af hver opladning, skal man vælge den indstilling der hedder Eco+, og der er i alt fire programmet at vælge imellem, men indtil videre har vi ikke set et køreprogram, der tager højde for vinterkørsel i nogen el-bil, hvilket godt kan undre, for el-bilen har altid det voldsomme træk helt fra stående start, så det kan være lidt drilagtigt, at få kontrol over de trækkende hjul på glat underlag, så vi venter stadig på et rigtigt elektrisk køreprogram, der hedder vinterkørsel.

Rækkevidden på ny Kia Soul EV er fortsat ukendt. Bilen kommer først på markedet til foråret, og netop nu er man ved at lave målinger på bilens rækkevidde. Men: Med samme teknik som vi kender fra Hyundai Kona el, kan vi godt bruge denne bils data for rækkevidde. Hyundai taler om en maksimal rækkevidde på 482 km, så mon ikke vi skal finde noget tilsvarende i den kommende Kia Soul EV.

Bagpartiet på Kia Soul er ændret markant. Der er meget stor forskel på gammel og ny Soul.

Kia Soul er boxdesign som man langt fra er ene om at vælge. Denne type bil er især almindelig på det amerikanske marked.

Pin It on Pinterest