Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. May '19 17:36 by Jørli Petersen

Kapabel Defender

Den bedste af de bedste ifølge Land Rover. Budskabet på siden af bilen levner ikke meget til fantasien.

Den 30. april 1948 kunne man finde et helt nyt og anderledes køretøj på biludstillingen i Amsterdam. Nyheden var Land Rover Defender, en britiske udgave af den amerikanske Jeep, en bil der mere eller mindre var blevet til af ren nød, en bil der blev lavet af de materialer der var tilgængelige i ganske rigelige mængder i efterkrigstidens England, og en bil, der skulle vise sig at være ganske holdbar.

Holdbar skal i denne sammenhæng forstås som levetid for modellen, og til efteråret vender den legendariske Defender tilbage til brug i alle typer terræn, og Land Rover stikker ikke noget under stolen, for på de første billeder af Defender under test i Kenya står der ganske kækt, at ny Defender er den bedste 4×4 nogensinde, endda med stor afstand til nærmeste konkurrent.

Den påstand glæder vi os til at se nærmere på, men indtil videre er det meget tyndt med oplysninger om den nye barske Land Rover, som også skulle være bygget til kørsel i vanskeligt terræn. Testen i Kenya sker i vand, i terræn og selvfølgelig på de hullede landeveje som ikke er så svære at finde i Kenya, dertil har bilen været testet i tempetarurer fra minus 40 til 50 plus, og så lægger vi mærke til flere interessante oplysninger, som vi kan udlede af det tilgængelige materiale.

Test af ny Defender finder sted på let ujævne kenyansk landeveje et stykke uvejsom vej fra de større byer.

Land Rover nævner to ord i sammenhæng. Defender og komfort: Skal vi bruge spørgsmålstegn eller udråbstegn efter disse to ord? En hard-core Land Rover med komfort.

Det er kun meget få danskere der ved, om det nu også er tilfældet. De der ved noget, er den danske krigsministers repræsentanter, som var været et smut i England for at se nærmere på ny Defender, for Land Rover satser benhårdt på at få smidt Mercedes på porten som leverandør til den danske krigsmaskine. Vi lægger også vi mærke til, at rattet i de biler der testes i Kenya, sidder i den rigtige side, – altså venstre side, og det passer perfekt med den kendsgerning, at den nye Land Rover slet ikke skal produceres i England, sikkert af frygt for følgerne af Brexit. Land Rover ligner mere og mere et bilmærke på flugt.

Ny Land Rover Defender skal bygges på en helt ny fabrik i Slovakiet, Defender forventes at få officiel premiere på efterårets biludstilling i Frankfurt, – hvis Land Rover i det hele taget udstiller i Frankfurt, men det skulle være helt sikkert, at den nye Defender kan købes i Danmark inden årets udgang.

Vand og mudder indgår som del af det store testprogram af den off-roader, der skulle være den bedste, – ever. En værdig efterfølger til den første model fra 1948, men designet er ændret markant, og Land Rover rykker også teltpælene fra Brexit England. Ny Defender har fundet nyt fædreland i Slovakiet.

Pin It on Pinterest