Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

17. June 17:54 by Jørli Petersen

Kias nye ansigt

Den nye Kia EV6 viser Kias nye ansigt under et lynvisit i Danmark.

De seneste år har Kia slidt og slæbt for at skabe en let genkendelig identitet, men til efteråret tager Kia hul på helt nye tider.

Bilen der bryder de mange års tiltag for let genkendelse af en Kia, bliver den nye EV6, der forventes at være klar til salg i løbet af oktober måned, men lidt endnu er der ikke sat endelig dato for dansk levering af de biler, som allerede er solgt, for der har vist sig stor interesse for Kias helt nye ellert.

Bilen hører til i den øvre del af bilernes hieraki. Størrelsen er den såkaldt D-klasse, på dansk kalder man også denne type bil for firmaklassen, og i Danmark er denne type bil ensbetydende med biler som VW Passat, Peugeot 508 og Opel Insignia, men Kia mener også den nye EV6 skal dyste med biler som Tesla 3, Mercedes C-klasse, BMW 3-Serie og andre storsælgende biler, og målt på plads har ny Kia EV6 meget at byde på.

Kia EV6 har klassisk tophængslet bagklap, og så kan vi se, bilen kan fås i 10 forskellige farver. Også gul. Gul bil!

Kias nye ansigt er bygget på en helt ny platform. En første byggesten der er beregnet til netop en el-bil, og før hele platformen kan være optimal, skal der være god plads mellem for- og baghjul, og det er der med EV6. Hele 290 cm, mens bilens bredde oplyses til 188 cm.

Batterierne er selvfølgelig bredt ud over den nye bund, og batterierne er strikket sammen på en ny måde, så de fylder mindre i højden. Man fristes næsten til at sige ”flade batterier”, men det handler om en anderledes køling af batterierne, som gør det muligt at pakke batterierne på en mere effektiv måde, og mens vi er ved det elektriske, arbejder Kia EV6 med en spænding på 800 V, som er nyt for Kia.

Pladsmæssigt er der rundhåndet benplads både for og bag, bagagerummet er måske mere så som så, det er i det mindste første indtryk, men man kan ikke få det hele med en totallængde på 468 cm, så Kia læner sig også op ad en pæn gang elektrisk energi, der kommer i flere varianter.

Mindste EV6 er udstyret med 58 kWh batteripakke. Det skulle give en rækkevidde på 400 km, når sol og måne står helt rigtigt, mens de større udgaver har 77,5 kWh batteri, der giver den bedste rækkevidde med 510 km, – igen med rigeligt hjemve.

Den overskydende plads i motorrummet bruges til opbevaring af ladekabler.

Standard EV6 trækker på baghjulene, topmodellen med stillingsbetegnelse Dual Motor, har som navnet antyder to motorer, det betyder selvfølgelig træk på alle fire, og den samlede motorydelse er strøget op på 325 HK, og så kan vi røbe, at tophastigheden ikke nødvendigvis er begrænset til noget dansk motorvejstempo.

Kia EV6 med det nye ansigt topper ved 188 km/t, og hvis man forsøger sig med den type tempo, kan man godt glemme alt om den optimale rækkevidde. Med 188 km/t ad de tyske motorveje, skal man holde godt udkik efter ladestandere, som endnu ikke er specielt veludbygget i det tyske. Men det kommer, lover tyskerne.

Priserne på Kia EV6 starter ved 325.000 kr. Topmodellen med to motorer og en GT betegnelse koster 499.900 kr, og uanset prisen for EV6, får man en Kia, der har et helt nyt og rigtig smart design, og EV6 bliver ikke ene om at vise det nye ansigt. Næste nyhed med samme udtryk skulle bliver ny Kia Rio.

Tjekket design. Vi er faktisk ret begejstret, mens det mere kniber med det nye logo, der ligner en smittekurve fra Statens Seruminstitut.

Hjørnedesign.

Pin It on Pinterest