Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

28. April '16 11:57 by Jørli Petersen

Kineserne napper Koleos

Renault Koleos er oprindelig en Samsung, men i den nye kinesiske udgave, er Koleos mindre Samsung og mere Renault. Den store SUV er bygget på en Espace, mens motorerne er minimale.

Renault Koleos er oprindelig en Samsung, men i den nye kinesiske udgave, er Koleos mindre Samsung og mere Renault. Den store SUV er bygget på en Espace, mens motorerne er minimale.

En af de mest populære biltyper i Kina, er den store SUV. For en ægte kineser, kan en bil ikke bliver stor eller høj nok, jo højere jo bedre for en kineser, og hvis der er bunker af benplads omkring bagsædet, vil begejstringen ganske enkelt ikke lægge sig, og den fristelse kunne Renault ikke stå for.

Derfor har man genoplivet Koleos, som oprindelig var en Samsung, der blev omdøbt til Renault og forsøgt solgt i Europa, -dog uden den store succes.

Renault/Samsung Koleos var også i Danmark i 2008, meget kort for at være helt nøjagtig, vi nåede at få en dansk registreret Samsung Koleos til test, men fik aldrig anmeldt bilen, fordi den dag vi afleverede bilen efter test fik vi at vide, at Renault droppede bilen fra det danske modelprogram, så det hele var skønne spildte kræfter.

Den oprindelige Koleos var en Samsung, som også blev forsøgt solgt i Danmark. Her fotograferet i det militære øvelsesterræn på Antverskov Kaserne i 2008.

Den oprindelige Koleos var en Samsung, som også blev forsøgt solgt i Danmark. Her fotograferet i det militære øvelsesterræn på Antvorskov Kaserne i 2008.

Den nye kinesiske Renault Koleos er lidt mindre Samsung end tidligere. Bunden under ny Koleos er Renault Espace, det betyder en akselafstand på 270 cm og en totallængden op knap 470 cm, som igen betyder, at kineserne kan få opfylde alle de våde bildrømme.

Den nye Koleos var oprindelig ikke bestemt for Europa, men de nyeste rygter mener at vide, at Koleos kommer i 2017. Det bliver så Koleos fra Sydkorea, der kommer til Europa, for Koleos bygges to steder, i Sydkorea hos Samsung/Renault og i Kina.

Motormæssigt skal der også ske noget nyt, for kinesiske drømme går sjovt nok ikke så meget på alt det med maskinkraft, kineserne nøjes med to benzinmotorer på henholdsvis 130 og 175 HK. Ikke meget til en stor type SUV, så der skal som minimum et par dieseludgaver på modelprogrammet.

Den hidtil eneste Renault Koleos i Danmark havde todelt bagklap. Nederste del af bagklappen var en form for læsserampe, - ideen var importeret fra Toyota.

Den hidtil eneste Renault Koleos i Danmark havde todelt bagklap. Nederste del af bagklappen var en form for læsserampe, – ideen var importeret fra Toyota.

Pin It on Pinterest