Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. December '20 21:41 by Jørli Petersen

Kinesisk nordstjerne

Polestar er allerede til salg på flere markeder, og nu kommer Danmark med på listen. Forventet salgsstart i marts 2021.

Polestar er kinesiske elbiler, og der er brugt en god bunke Volvo dele i Polestar, som også har taget de første offentlige skridt i mere eller mindre tilknytning til Volvo på diverse internationale biludstillinger, -dengang der var noget der hed biludstillinger.

Polestar er elbiler fra Volvo og Geely, hedder det officielt fra Polestar, men lidt endnu er det Volvo der hjælper bilmærket i gang, og det skal blive interessant at finde ud af, hvor meget og hvor lidt Volvo står i baggrunden, når der skal udvikles dansk forhandlernet, dansk importør og alt det andet rent praktisk, for biler fra Polestar hører til i den forventede tunge ende af prisklassen, især hvis vi tager udgangspunkt i den model der hedder Polestar 1, som er en bil med 609 HK og 1000 Nm, i sandhed en el-bil, der kan tømme batterierne i en fart, hvis man giver fuld gas.

Polestar er bygget på Volvo, og Geely der ejer både Volvo og Polestar, bruger i høj grad Volvos netværk til alt det praktiske. Polestar er selvfølgelig på det norske marked, hvor bilen er kåret som årets bedste nye bil i Norge 2021.

Polestar 1 blev lanceret i 2017. I 2020 var den kinesiske koncern Geely så klar med Polestar model 2, en knap så vild og voldsom bil, en elbil med 408 HK, en klassisk type sedan og 600 Nm.

Målt på rene data ligger Polestar 2 meget tæt på Jaguar I-Pace, om det også gælder pris ved vi ikke, men meget tyder på, at Polestar har trukket beslutningen om at sælge biler i Danmark, indtil der var klarhed over kommende danske bilafgifter.

Polestar 2 er klassisk 4-dørs sedan. Præcis som de kan lide det i Kina, men hvad med en Polestar Herregårdsvogn?

Batteripakken i Polestar 2 oplyses til 78 kWh, det skulle give en rækkevidde på 470 km, og hvis bilen lever op til sit navn, bør de 470 km også kunne blive til virkelighed i de kolde nordlige egne af Sverige og Finland, som i øvrigt er endnu et af de lande, der også får Polestar ud til forhandlerne.

Priserne er stadig ukendt, det samme er så meget andet omkring Polestar, herunder dato for dansk salgsstart, men vi gætter forsigtigt på marts måned, og så tror vi forhandlernettet starter forsigtigt med forhandling i de største danske byer. Det kan ligne en debut med fem eller seks forhandlere, og mon ikke de største Volvo forhandlere er i søgelyset, hvis de er parat til at adskille Polestar fra Volvo rent fysisk i salgslokalerne.

Den Polestar der kommer til Danmark, er model nummer to fra Polestar. Den første var en rigtig barsk sag, den kommende Polestar 2 er mere trimmet, på linje med Jaguar I-Pace, selv om designet er meget anderledes.

Pin It on Pinterest