Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

26. November '15 23:58 by Jørli Petersen

Klar sejr til Astra

ÅretsBiliDanmark2016

Opel Astra er Årets Bil i Danmark 2016. Den nye, velkørende Opel var på forhånd udpeget som klar favorit, både hos landets bookmakere og her på siden, og efter en lidt tøvende start hvor Volvo XC90 og Astra skiftedes til at føre under optælling af stemmer, gik Astra i udbrud, og så sig aldrig tilbage.

Da alle stemmer var talt op, var der 140 point til Opel Astra, mens Volvo XC 90 blev en nogenlunde sikker nummer to, med 99 point. Mazda CX-3 fulgte som nummer tre, mens Jaguar XE bankede Audi A4 og sluttede som nummer fire af de fem nominerede, men også som nummer fire ud af de oprindelig 31 nye biler, som tidligt i oktober alle var kandidater til årets titel.

Volvo overrasker

Det var ingen overraskelse, at Opel Astra kørte med hæder og laurbær. Astra var udråbt som så stor favorit, at alt andet end en førsteplads ville have været en sensation. Til gengæld er vi ikke bange for at kalde det for en sensation, at Volvo XC90 kan havne som nummer to i en dansk afstemning, for aldrig har en så dyr bil hentet så mange stemmer, og hentet så meget good-will hos juryen. Volvo XC90 koster lidt over den runde million for grundmodellen, og drysser man godt med udstyr over bilen, går det rigtig hurtigt med at komme op på prisstigen, så derfor var det meget mere end overraskende, at Volvo klarede sig som den gjorde, også selv om bilen er blevet en anelse billigere med nye danske bilafgifter.

Mazda CX-3 havde et meget stort handicap, da der skulle fordeles stemmer. Vi havde endnu ikke set CX-3 diesel, og det har ganske givet kostet point til den ellers meget lækre Mazda, mens det ikke var nogen overraskelse, at de to resterende placeringer blev et opgør mellem Jaguar og Audi. For første gang var en Jaguar med i finalerunden, og den nye indisk ejede englænder gjorde hvad den skulle, henviste en af sine ærkerivaler til en placering som nummer fem.

Sådan stemte Bursd.com

Bursd.com havde næsten samme placering som det endelige resultat. Eneste forskel var Mazda CX-3 som nummer to på vores stemmeseddel, mens vi havde Volvo XC90 som nummer tre, og vi var helt enige i en klar førsteplads til Opel Astra, som vi tildelte det højst tilladte antal point ud af de 25 vi havde til fordeling på de fem finalister.

Motorjournalisternes Klub Danmark tildelte også en ærespris til Toyota Mirai, som er den første serieproducerede brintbil, der er udviklet som brintbil.

Årets Bil i Danmark 2016

Opel Astra       140 point
Volvo XC90      99 point
Mazda CX-3      88 point
Jaguar XE         66 point
Audi A4            57 point

Sådan stemte Bursd.com

Opel Astra        10 point

Mazda CX-3      6 point

Volvo XC90      5 point

Jaguar XE         3 point

Audi A4           1 point

De fem nominerede biler. Fra venstre, Mazda CX-3, Audi A4, Jaguar XE, Opel Astra og Volvo XC90

ÅretsBiliDanmark-Diverse-012

Pin It on Pinterest