Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

15. August '18 04:28 by Jørli Petersen

Klar til race

Det er et større puslespil, når biler som den gule 777’er skal starte. Flere personer er involveret og har nøje aftalte roller. En fjerner dækslet til indsugningen, en snupper propperne i udstødningen, en fjerner splitter til brandslukningen og en anden vigtig detalje, en skal sørge for at gøre bremseskærmen aktiv. Det hele sker på få sekunder, hvorefter alle forsvinder ind i en pushcar eller følgebil.

Vi er bare så klar, lød det glædelige budskab midt på eftermiddagen. Dagen var startet med en hurtig transport til Salt Lake City for at hente de stumper, der var sendt med eksprespost, og i samme øjeblik den komplette skiftemekaniske blev pakket ud af kassen, steg humøret klædeligt under soltaget på saltsletten.

Den gode start på dagen. Et helt nyt og komplet luftsystem til gearkassen, og kors hvor det spillede da det var monteret. Det var lige før man kunne høre tandhjul banke på i udstødningen.

Den der tingest fungerer, nikkede mekanikerne tilfredse til hinanden, og der blev ekspres udskiftet gearsystem, der blev tanket helt til øverste mærke fra den nye flaske CO2, fald- eller bremseskærmen blev tjekket endnu engang, dæktryk kontrolleret, momentnøglen var hele vejen rundt på alle fire hjul, og selv Dennis Lindberg var nu så optimistisk, at han iførte sig lange (uldne) underbukser med matchende langærmet nattrøje, hvor begge beklædningsgenstande har den fordel, at de holder godt på varmen, og så er de stærkt brandbekyttende.

Alex er lidt af en troldmand når det gælder biler, og det tog kun kort tid at skifte fra nyt til gammelt, selv om monteringen af det gamle var udført lidt mere tilfældigt end man kan forvente på en velbygget racer.

Så kom turen til de uldne sokker og køresko, pushcaren blev startet, og rask afsted til startstregen.

Det kildrer ustyrligt i maven, når jeg kan se startstregen fra den her side, udtalte Dennis Lindberg med lidt højere og mere tydelig stemmeføring end normalt.

Dette foto er tegn på optimisme. Dennis Lindberg ifører sig uldent undertøj med tilhørende uldsokker, som skulle være stærkt brandhæmmende. Man fryser heller ikke på Bonneville, når man begynder at klæde sig på at race.

Det var helt åbenlyst, at Dennis Lindberg og hele teamet var spændt til de yderste. Så mange skuffelser, så mange forsinkelser, -nu er det lige før den spændte fjeder skal udløses. Det sikre tegn på start er, at Dennis ringer hjem til Sofie i Danmark. Er klokkeklar aftale mellem Dennis og Sofie, for Sofie mener ganske snusfornuftigt, at det må være rimeligt, at Dennis ringer kort før start, og så snart han er sikkert tilbage over målstregen. På den måde behøver jeg kun være nervøs en time, har Sofie Lindberg tidligere udtalt, og den ide lader vi gå videre til alle i en lignende situation.

Så går turen mod startområdet. Hvis man er rigtig heldig, er der kun kort ventetid i en af de ialt fem startbaner på Bonneville.

Mens den gule 777 holdt klar til start, begyndte det at blæse op på sletten. Al kørsel blev indstillet, og uheldet var endnu engang ude. Vinden ville ikke lægge sig, og lidt efter kl. 18.00 meddelte løbsledelsen, at man indstillede aktiviteterne for dagen.

Nu er det vejret der driller, men til gengæld er bilen og hele teamet klar, så i morgen tidlig. Både startstregen og målstregen kan vente sig. Det skal blive til rigtigt mange gange gennemkørsler i morgen onsdag.

Selve køredragten kommer først i brug lige før start. Det er som at tage en transportabel sauna på kroppen, fortæller Dennis Lindberg, som endnu engang var uheldig, fordi blæst med senere aflysning var en realitet da den gule 777’er holdt som nummer to på startlinjen.

Pin It on Pinterest