Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

29. April 21:31 by Jørli Petersen

Klassisk 911

En fabriksny Porsche 911 Turbo, koster i dag omkring 3,7 million kroner med dansk afgift og nummerplader. Hvis man i stedet vælger en model med lidt klassiske træk, skal man slippe 1,6 million ekstra.

Porsche er på vej med nok en særudgave af en tidligere model. Denne gang går det ud over den mest kendte Porsche i det hele taget, for 911 er en kørende legende, og behøver som sådan ikke en særlig hyldest eller andet, for at gøre bilen mere populær eller speciel.

Sport Classic er en særlig udgave af en 911, hvor man hylder 60’ernes og 70’ernes 911, og blandt de mange modeller, er især Carrera RS fra 1973, der har været rollemodel for de 1250 eksemplarer af 911 Sport Classic, hvor de første står klar til levering i løbet af sommeren.

Den særlige 911 med tilnavnet Sport Classic produceres af et datterselskab, og fremstår således som en anden model, og når man begrænser antallet af biler, bliver man ikke ramt af hårde EU regler, som man gør, hvis man laver mange biler. Småt er godt.

Det er selvfølgelig ikke en 911 model 1973, man får for det fyrstelige beløb Porsche forlanger for en Sport Classic. Det er en nutidig 911 tilsat elementer fra klassiske modeller, hvor en af de ting man vil lægge mærke til, er det Pepita ternede mønster på dørsiderne, men ellers er det en bil med samme undervogn som en 911 Turbo, det er også en 3,7 liters 6-cylindret boxermotor, der er lagt i bilen, ene og alene fordi den gamle 2,7’er fra 73 ikke kan blive miljøgodkendt i en bil, der skal typegodkendes som ny i 2022, men det er også specielt, at den særlige 911 med klassiske elementer, er tilsat en 7-trins manuel gearkasse, og det er i høj grad en specialitet.

Hvor det er muligt, og ikke alt for besværligt, er der benyttet stilelementer, der skal bringe tankerne tilbage til en Carrera RS fra 1993, og pepita tern fra 70’erne er selvfølgelig en del af rejsen.

Prisen for en 911 Sport Classic er 5.364.900 kr på fine hvide danske nummerplader. Det er en rigtig høj pris for en 911’er, og hvis man læner sig tilbage i sofaen et øjeblik, kan det ligne en rigtig god ide set fra Porsche, for hvis man kan få mennesker til at betale de penge for lidt særligt udstyr på en 911, må man godt smile hele vejen til banken.

Prisen bliver særlig bemærkelsesværdig, når den udsættes for danske afgifter. Det er mindre slemt i lande, hvor der ikke betales strafafgift på biler, men selv i Tyskland, Sverige eller andre lande, er det en meget høj pris for en 911, – og så meget bedre er model Classic ikke i forhold en standard 911 Turbo af nyeste aftapning, 7-trins manuel gearkasse eller ej.

5,3 million for en 911’er, der skal bringe tankerne tilbage til 1973, og til den pris kan man godt tillade sig at spørge: Hvorfor ikke købe den ægte vare. Man kan godt finde en 1973 RS’er og samtidig spare penge, samtidig med investeringen er sikret fra dag et.

Pin It on Pinterest