Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. August 11:31 by Jørli Petersen

Klassisk Land Cruiser

Nostalgien nærmest vælter billederne af ny Toyota Land Cruiser, der får salgsstart i 2024. Designerne har været voldsomt optaget af den gamle 70-Serie.

Toyota hopper på nostalgibølgen med ny Land Cruiser, som er den første egentlige nye Land Cruiser siden 2009. Der skal således gå 15 år mellem modelskift – og forbedringer må vi formode, for der er mange lækkerier i ny Land Cruiser, og hvis vi koger forbedringerne helt ned, kan vi nøjes med at sige større, stivere, hjulvandring og frakobling.

Her er et billede af den gamle 70-Serie.

Dertil kommer en mængde nyt udstyr fra den elektroniske skuffe, her er der dog ikke noget nyt, og motormæssigt er vi begrænset af noget 2,8 liters diesel, – den kendte 2,8 motor med 204 HK og 500 Nm, men som noget nyt vil ny Land Cruiser med model 70 linjer, blive tilført en gang mildhybrid, så bilen opfylder de nye Euro 7 krav.

Tjek lige de mange knapper, men husk også instruktionsbogen, for aldrig har der været så mange køreprogrammer i en Land Cruiser.

Vi starter fra en ende af med forbedringerne. Bilen er den største model Land Cruiser til dato. Bilen er 492 cm lang (plus 8), bredden er desværre oppe på 198 cm (plus 9,5), så den bliver næsten umulig at placere på en sparsom dansk parkeringsplads, og det vil glæde parkeringsvagter på bonusordning, mens den øgede akselafstand på seks centimeter til 285 cm, ikke får betydning for parkeringen, bortset fra bilens venderadius, hvor det bliver lidt mere drilsk at få ramt det helt skarpe sving.

En helt ny ramme under Land Cruiser gør bilen endnu mere vridningsstiv. Det har betydning for både styrke, holdbarhed, men også bilens komfort, og herfra går vi til det Land Cruiser især er kendt for, kørsel uden for alfar vej med huller i asfalten.

Med den nye chassisramme, er det blevet muligt, at gør hjulvandringen større. Det har betydning når man kører off-road, og det samme har en lille knap, som frigør forreste krængningsstabilisator, så hjulene får maksimal bevægelighed i terræn.

Mere komfort lover Toyota. Dette fremskridt kommer både fra en helt ny ramme og bedre sæder.

Hvis hastigheden kravler over 30 km/t, genetableres den faste kontakt med stabilisatoren, og så har vi gemt nyheden om en 8-trins automatkasse, som gør det lidt lettere at køre off-road, hvis man har valgt det rigtige program, for selvfølgelig skal man lige bruge lidt tid på instruktionsbogen, for der er blevet endnu flere køreprogrammer i ny Land Cruiser.

Motormæssigt er det stadig uklart, om den 4,5 liters V8’er, som ligger i dagens udgaver af Land Cruiser, kører videre i den nye model. Vi må afvente yderligere oplysninger, ligesom prisen selvfølgelig er ukendt.

Er man ægte Land Cruiser fan, skal man måske satse på at få fingre i en model First Edition, der laves i begrænset antal. Der kommer 3000 First Edition til Europa, så det bør være muligt, hvis man ikke venter for længe.

Indtil videre er der kun information om en 2,8 liters dieseludgave. Vi ved ikke, om den 4,5 liters V8’er kommer til Europa.

Pin It on Pinterest