Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

24. August 20:00 by Jørli Petersen

Klassisk Manta

Ny Manta, lidt ældre Manta, nærmere betegnet 1974, mens den gule til højre er elektrisk, er den klassiske til venstre sat i stand af Opel. Fra inderst til yderst.

Har en Opel Manta manuel gearkasse? Selvfølgelig. Derfor har den nye Manta også manuel gearkasse, selv om ny Manta er en Manta GSe, og dermed en fuldt elektrisk Manta.

Opel er pludselig blevet så nostalgiske, at man er begyndt at genoplive tidligere tiders storhed. Manta er legenden, der står til et helt nyt liv.

Helt vildt bliver det dog ikke. Manta er underlagt de betingelser der eksisterer i den stadig større PSA koncern, og selv om man kun har en enkelt drivlinje, der går hele vejen igennem det meste af det fransk-tyske modelprogram, har Manta alligevel formået at stramme den en anelse, nu hedder det 147 el-heste i Manta, foruden den specialitet  med gearvælgeren.

Måske den mest klassiske del af den første Manta, og den første Manta GSe, skal selvfølgelig have samme bagparti.

Hvis man bare kører Manta GSe i hverdagen, lige snupper bilen til skole eller børnehave, – det bilen trods alt er bedst til, kan man trykke ”kør”, som man gør det i andre elbiler, så starter bilen automatisk i 4., men hvis man vil have lidt sjov, kan man selv finde vejen til bilens topgear.

Her er der fornyelse så det er til at få øje på. Er det et bedre …. ??? Og læg mærke til gearstangen i Manta GSe. Helt klassisk for Opel i 70’erne.

Det lille trick har krævet lidt ekstra udvikling, men hvis man ønsker at bevare noget klassisk Manta A i fremtidens Manta, må man finde på noget anderledes, mens man ikke går ret meget på kompromis med bilens design. Ændringerne er meget få.

Manta model fremtid har alle de klassiske kendetegn for en Manta. Eneste forskel er den nye Opel front. Denne forskel peger i retning af udvikling, og kabinen er selvfølgelig også anderledes, den ser ud til at være fuldt digital, og så må tiden vise, om det er noget vi bryder os om.

Manta GSe bliver den kraftigste Manta A med sine 147 HK. Undervogn og bremser er fulgt med den øgede mængde kræfter og øget vægt, – ikke mindst.

Nogle begrænsninger findes der trods alt i ny Manta. Batteriet.

Det er ”kun” på 31 kWh. Det er ikke meget mere end postmandens nye el-budcykel, men det holder i det mindste vægten nede på 1137 kg, som er 175 kg mere end Manta A årgang 1974. Rækkevidden er de teoretiske 200 kg, så der skal lades ualmindeligt ofte, men denne Manta er første skridt mod den Manta, der bliver sat i produktion senest i 2025.

Denne Manta GSe er noget helt specielt. Den bliver ikke fulgt op med andre biler, så vi må vente på den serieproducerede Manta-e, der kommer i løbet af nogle år.

Hvis du vil se mere til den første nye Manta i nyere tid, skal du lægge vejen forbi biludstillingen IAA, som ikke længere finder sted i Frankfurt, men for første gang i München. Udstillingen åbner 6. september.

Man bliver helt dårlig af at se den nye og indtil videre eneste Manta GSe, men Manta er på vej til at blive genoplivet. Bilen bliver sat i produktion senest i 2025. Opel har fået lov fra førerbunkeren i Paris.

Pin It on Pinterest