Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

16. January '19 11:58 by Jørli Petersen

Klassisk Supra

Det er så klassisk som det kan blive, 3-liters række 6’er og baghjulstræk i den nye Supra, som skal bygges i Østrig og kun kommer i begrænset oplag.

Man bliver næsten lettet når man ser nærmere på den nye Toyota Supra, som dygtigt styret af Toyota, har spøgt i medierne gennem mange måneder.

Ny Super har været iført camouflage med tilhørende begrænsede mængder oplysninger, men nu er tæppet trukket af bilen, og alle interessante informationer er tilgængelige.

Den store hækvinge, som var en vigtig del af den tidligere model Supras design, er reduceret til en mindre opstopper.

Vi lægger ud med bilens begrænsninger. Der kommer kun 900 Toyota GR Supra til Europa, selv om bilen produceres hos Steyr i Østrig. Som sidebemærkning kan vi sige, at hvis Toyota ikke selv ville/kunne/ønskede at producere biler, kunne du ikke have valgt et meget bedre sted, Steyr i Østrig har et rigtig godt ry, og det de skal fremstille, er en ægte og helt ægte klassisk sportsvogn.

Klassiske linjer, kort akselafstand, stor sporvidde og negativ camber. Der er dømt sportsvogn.

Langsliggende motor, baghjulstræk, 6-cylindret 3-liters rækkemotor med turboladning, 8-trins automatgear, den store klump motor og gearkasse er flyttet frem og tilbage på en sådan måde, at bilen vægtfordeling er 50/50, bilen er bygget som en letvægtskonstruktion, og oplevelsen af ægte sportsvogn skulle være styrket ved at give bilen kort akselafstand, stor sporvidde og negativ camber. Var der nogen de hviskede go-cart i baggrunden?

Ny Toyota Supra har fået tilføjelsen GR i midten, men den har sin oprindelse i den Toyota 2000 GT fra 1967, som spillede hoved-bil-rolle i en gammel 007-film.

Ny Supra skal bygges hos Steyr i Østrig og der er kun 900 eksemplarer til Europa. Netop nu er det lidt uklart, og de 900 til Europa includerer biler til Brexit-England?

På det tidspunkt var 19-tomme fælge almindelige, men det er standard på ny Supra, som endelig langt om længe er tegnet af Calty i Californien. Da Toyota sendte den tidligere model Supra på gaden, valgt man et af tre designforslag fra Toyotas tre afdelinger. Den flotteste efter vor mening var den der var tegnet hos Calty, men det blev den Supra de fleste kan huske, den med den store hækvinge, en indretning, som er reduceret til en lille opstopper på den nye Supra, som tilsyneladende kun produceres i begrænset oplag.

Tophastigheden er begrænset til 250 kmt, som dog kan fjernes, hvis man piller lidt i motorstyringen.

Målt på data lokker ny Supra med 340 baghjulsheste, 500 Nm ved 1800 omdrejninger, 0-100 på 4,3 sekund, og så kan man pille ved den elektroniske begrænser, der siger stop med 250 km/t.

De første – meget få eksemplarer – kommer til Danmark midt på sommeren. Det bliver fedt.

Der er kun to pedaler i ny Supra, der har 8-trins automatkasse som standard.

Ny Supra er alt andet end gråt i gråt. Vi forudser en lækkert kørende sportsvogn med jubel under det afsnit der hedder køreegenskaber.

Pin It on Pinterest