Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. October '20 22:02 by Jørli Petersen

Kør grønt

Det grønne helvede set bagfra, eller er det den klassiske “nordsløjfe” kendt som Nürburgring, der hentydes til, når Audi vælger farven grøn til en meget speciel udgave af R8.

Navnet på Audis meget specielle udgave af R8’s sportsudgave, har fået navnet ”Det grønne Helvede”. Navnet henviser ikke til krigen i Vietnam, det er ikke til en gammel John Wayne film hvis handling udspillede sig i junglen i Vietnam, det handler mere om det tyske svar på samme betegnelse, det handler om Nürburgring, og det handler om motorsport.

Audi har haft masser af succes på den gamle ”nordsløjfe”, her afvikles bl.a. et 24 timers løb, og her har Audi R8 LMS gjort sig positivt bemærket flere gange, og i den anledning, laver man nu en specialudgave af R8, som bliver fremstillet i 50 eksemplarer. Pudsigt nok bliver de 50 biler bygget på den tidligere Fiat fabrik i Neckarsulm.

At tænke sig. En super udgave af Audi A8 bliver bygget på den gamle Fiat fabrik, fra dengang der var et bilmærke, der hed Neckar.

Den meget specielle grønne farve på sportsudgaven af R8 hedder tiomangrøn. Bag den særlige farve finder man en letvægts racer omvendt til civilt brug, det er den kendte V10 motor vi finder midt i det grønne uhyre, og vi kan allerede nu tage pippet fra de fleste ved at oplyse, at prisen på den grønne A8 er 235.000 Euro, hvis man køber bilen i Tyskland.

Det vil betyde en pæn prisudvikling, hvis man ønsker bilen på danske nummerplader, men hvis man tager den store beslutning, får man en bil som i bedste Audi stil er bygget i alu, tilsat diverse kunststofprodukter og lidt kulstof.

Frække ruller med dæk i meget lav profil på den specielle Audi R8. Størrelsen er 20 tommer.

Motoren bør være sikret et langt liv, der er ikke turbokræfter bag de 620 HK, det er en helt ægte sugemotor, og foruden det selvfølgelige 4-hjulstræk af typen Quattro, er der 7-trins automatgear af den type Audi foretrækker. Bilen har mekanisk spær på bagakslen, og hvis man kan betjene et stopur tilstrækkeligt hurtigt, vil man måle de første 100 til kun 3,1 sekund.

Tophastighed 331 km/t, 0-100 på 3,1 sekund.

Audi har beundringsværdigt ikke gjort sig den ulejlighed, at lægge et politisk korrekt tågeslør over bilen. Tophastigheden er oplyst til 331 km/t, og hvis du føler dig fristet af det kække hjuldesign, kan vi oplyse, at fælgstørrelsen er 20 tommer.

R8 har gjort sig bemærket flere gange på Nürburgring, og det er i den anledning man laver en specialudgave af Audis supersportsvogn med den kendte V10’er med en fantastisk lyd, som ikke efterlader nogen tvivl, – her er en superbil.

Pin It on Pinterest