Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. June '17 14:13 by Jørli Petersen

Koleos styrer uden om Danmark

Hallo, hallo, er det hos Renault? Hvorfor kommer den nye Koleos ikke til Danmark???

Alle vore nabolande får fornøjelse af den nye Renault Koleos, og selv om Renault har meldt ud, at bilen ikke kommer til Danmark, har den alligevel været på dansk jord. Billederne omkring disse linier er taget i Frihavnen, og selv om det er tidligere toldfrit område, er det stadig Danmark, og med den nye Koleos driblekunst kan vi konstatere, at Koleos har store problemer med Danmark.

Den første Koleos nåede til Danmark og på danske plader, vi kan vise et billede af bilen med danske nummerplader, fotograferet på det militære øvelsesterræn ved Slagelse i december 2008, men efter at have haft bilen til test i nogle dage, kom den noget overraskende meddelelse. Koleos tages ud af den danske modelprogram, og det er det sidste vi har set til Koleos i Danmark, indtil den nye model blev vist frem i Frihavnen.

At Renault ikke vælger at sælge bilen i Danmark, kan kun skyldes en ting. Bilen bliver kort sagt for dyr, men gør det også det, for Koleos er ikke en ægte Renault. Ny Koleos er en Nissan X-Trail på samme måde som Renault Kadjar er en Nissan Qashqai, mens den tidligere model Koleos var en Samsung, som også er en del af Renault-koncernen.

Bilen laves også med andet design og under navnet Samsung, modelbetegnelsen af QM6, og fælles for dem alle er en 2-liters diesel med ca. 175 HK, som ikke overraskende viser sig at være en Renault diesel.

Den første Renault Koleos var en Samsung, og bilen nåede akkurat til Danmark, før den blev droppet af Renault. Her den første Koleos på danske plader.

 

Det ser da ganske indbydende ud. Ekstra panikgreb og gode sæder.

Man får næsten lyst til at råbe et højt hurra, for en overgang så det ud som om Renualt havde berøringsangst overfor alle dieselmotorer, der var større end 1,6 liter, men her er den altså, Renaults 2-liters diesel, som i Koleos lægger 170 HK, mens den lægger 177 HK i Nissan X-Trail, der kommer til Danmark i face-liftet udgave senere på året.

Renault Koleos har også automatgear, der sælges under navnet X-Tronic. Det er desværre den samme gearkasse som ligger i X-Trail, et automatgear af CVT typen, og smid lige en trailer efter Koleos, Samsung QM6 eller Nissan X-Trail, og lyt til automatgearets indflydelse på motoren!

Renault har fravalgt Danmark som marked for Koleos, men hvad med den 2-liters diesel? Kan vi håbe, at den også dukker op i andre biler fra Renault, hvad med en Espace med 2-liters diesel, eller mindst lige så godt, en Trafic med noget 2-liters? Man har vel lov at drømme.

Stor og mægtig. Renault har tryllet Nissan X-Trail om til noget der ligner en meget stor og statelig bil, her med udsigt over Frihavnen, som bliver det eneste Koleos kommer til at se til Danmark. Nissan vil gerne X-Trail, men Renault vil ikke Koleos.

Pin It on Pinterest