Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

26. September '18 12:53 by Jørli Petersen

Kompakt DS SUV

Biler der sælges under navner DS, er Citroen, når designerne hygger sig på jobbet. Alle dørgreb er skjulte, men dukker frem, når bilen får kontakt til tændingsnøglen eller via den nye DS App.

Sidste år sendte Citroen en Aircross på markedet, og nu bygger Citroens luksusmærke DS videre på sidste års nyhed, og det betyder mere stil, mere luksus og i nogle fælde også noget spændende fra den teknisk afdeling.

Navnet er DS3 Crossback, og den ene af disse varianter bliver den første el-bil fra DS, men dog ikke den første elbil fra PSA koncernen. Peugeot og Citroen har tidligere eksperimenteret med noget elbil på Berlingo/Partner basis, Citroen har også være udsat for en del dårlig omtale, fordi deres bilen blev genstand for piratombygning, og når skidtet ikke duede, fik Citroen skylden, selv om de var ganske uskyldige.

DS3 Crossback som el-bil får en 50 kWh batteripakke, det er batteri i den høje ende, og det giver en rækkevidde på 300 km målt efter den nye skrappere WLTP norm, men der er også mere langtrækkende biler i programmet. En opgradering af den 1,6 liters benziner fra BMW, som nu lægger 155 HK og er tilsat en 8-trins automatkasse, dertil yderligere to benzinudgaver på 100 og 130 HK, og pudsigt nok er det nøjagtigt det samme der tilbydes, hvis man leder efter en diesel Crossback.

DS3 Crossback bliver den første rene el-bil fra både DS, men også den første rigtige el-bil fra PSA-koncernen i nyere tid.

Ellers handler det om stil, og DS Crossback er anderledes og spændende. Det er Citroens designere, når de hygger sig på arbejde, og ny Crossback har større frihøjde, sikkert p.g.a. de store 18 tomme hjul, den skulle have lækre sæder og bedre lydisolering, og så kan en ny DS3 App mere eller mindre afskaffe tændingsnøglen. Med den nye App kan man både åbne og starte den nye Crossback.

Den nye DS3 Crossback er nyhed nummer to fra DS i løbet af kort tid. Bilen får officiel debut på biludstillingen i Paris.

Vi genkender stil og komponenter fra den store DS7, men ny Crossback skulle også have bedre lydisolering og lækre sæder, – mener DS.

Kompakt SUV kalder DS den nye model 3 Crossback, men ægte SUV er den ikke. Den fås ikke med AWD, 4WD eller træk på alle fire.

Leg med lygter fra DS

Pin It on Pinterest