Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

31. March 21:58 by Jørli Petersen

Komplet Kangoo

Renault Kangoo kommer først som varebil, men efter sommerferien kommer den store familieflytter til Danmark.

Renault har netop vist den nye Kangoo. Første kik var den nye Kangoo som Van, og nu viser Renault den ventede personbil, der endnu engang er blevet lidt større end forgængeren.

Renault praler selv med, at ny Kangoo er den bil i klassen, der byder på bedst benplads omkring bagsædet, og med bagsæde mener Renault ganske sikkert benplads omkring række to, men det vi ved om ny Kangoo er udelukkende hvad Renault selv har oplyst via den hjemlige storskærm, Frankrig er som flere andre lande næsten lukket land, så der går lidt tid, før vi får mulighed for at se ny Kangoo i virkeligheden.

Derfor holder vi os til det meget konkrete.

Indretning af kabinen er klassisk Renault år 2020, men pladsforholdene omkring førersædet giver uanede muligheder for lange ben og justering i højde.

Ny Kangoo er 449 cm lang, akselafstanden er i Megane klasse med 271 cm, og så hører det med til gode indvendige pladsforhold, at bilen er høj, for højde giver anderledes muligheder for at tilbyde komfort, og med en udvendig højde på 189 cm incl højden på tagbøjlerne, er ny Kangoo en af de biler, der stjæler udsyn fremad for de bagved kørende.

Den første Kangoo dukkede op i 1997, og de første var både høje og smalle. De var ikke velegnet til dansk sidevind, men Kangoo har ændret sig meget i de snart 25 år, vi har kendt Kangoo.

Renault praler også af aflæggeplads i hele kabinen. Vi kender til Renaults mange gode ideer og påfund, så det er sikkert rigtigt, at man kan gemme både bowlingkugler og solcreme i hver sit aflukkede rum i bilen, og så kommer vi til det interessante, – alt det der skal gøre ny Kangoo til en duelig familieflytter.

Benzinmotorerne svarer helt som ventet til det vi allerede har hørt fra ny Kangoo Van. Det er koncernens nye 1,3 motor, som lægger enten 100 eller 130 HK i Kangoo. Hvis man vælger den store udgave, er der også mulighed for automatgear af typen dobbeltkobling, og samme 7-trins automatkasse går igen i dieseludgaverne, der bygger på den velkendte 1,5 diesel, der lægger 95 eller 115 HK, nøjagtigt som det er tilfældet i Kangoo Van.

Vær så god at flytte ind.

Bedst økonomi får man selvfølgelig hvis man vælger diesel. Her kan man få op til 18,9 km/l, og så tror vi ikke, at Renault henter den mindste og potentielt billigste Kangoo til landet. Kangoo diesel fås også med 75 HK motor, og det er denne udgave, der sikkert kommer til at køre uden om Danmark, når Kangoo er klar til salg, sikkert kort efter sommerferien.

I 2022 kommer Kangoo også som elektrisk Kangoo. Vi har ikke endelige data på e-Tech Kangoo, men vi gætter på, at bilen vil være teknisk identisk med den Kangoo Z.E. – elektrisk Kangoo Van, der ventes klar til salg kort inde i 2022, og så gemmer vi på det mest interessant til sidst. Renault har oplyst, at Kangoo Van også kommer som brintbil. Det lugter af slut 2022 eller begyndelsen af 2023, men når varebilen kommer med brint, vil det være besynderligt, hvis Kangoo med sæder og hvide nummerplader bliver snydt for denne type problemfri elektrisk kørsel.

Tagbøjler er standard, og de er af den praktiske type, hvor man kan ændre funktion uden brug af værktøj.

Pin It on Pinterest