Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

1. October 19:17 by Jørli Petersen

Krone til salg

Født som Krone 121 i 1989, og nu kan den blive din. Den forhenværende royale bil er sat på auktion.

Bilen er ikke en sjældenhed, men den har en prominens, der gør bilen til noget ganske særligt, slet og ret fordi der ikke er så mange biler, der har været ejet af Dronning Margrethe.

Se det er da en kopholder de-luxe.

Dronningen fik denne Daimler i oktober 1989, og nu skal den videre til næste ejer. Bilen er sat på auktion, vurderingen er 150.000 kr, og med alt i omkostninger ender det med en vurderet pris tæt på 185.000 kr, og det er ikke dronningen eller Kongehuset, der har sat bilen til salg.

Daimler er Jaguar med alt i luksus.

Bilen har haft flere private ejere, men bilen er i nogenlunde god stand, den er synet senest i juni 2022, og i forbindelse med seneste syn, er bilen repareret for 65.000 kr.

Maskinen er en modernisering af den legendariske 4,2’er, der er neddroslet til 4,0. Effekten er 226 HK, et par år senere hentede Jaguar 249 HK ud af samme maskine.

Det betyder, at den har fået nye klodser, frisk olie og diverse filtre, – og ikke meget mere, for det er en rigtig giftig bandit at sende på værksted, faktisk er det så dyrt at sende en Daimler på autoriseret værksted i Danmark, at man ikke behøver at være direkte nærig, for at køre til udlandet hvor priserne er helt anderledes, og hører man til gør-det-selv typen, er det en rigtig god ide at købe reservedele i England, også selv om man kommer til at betale lidt ekstra p.g.a. Brexit-told.

Hvis du har et gammelt kassettebånd med Kandis, – så er det her.

Den forklædte luksus Jaguar fra 1989 er udstyret med Jaguars række 6’er, som i 1989 lagde respektable 226 HK. Den 4-liters række 6’er er en aflægger (modernisering) af den legendariske 4,2’er, det er en motor med lækker gangkultur og meget lidt støj, og den godt 1800 kg tunge Daimler kan skyde en fart på 219 km/t, mens den 4-trins automatkasse skal pumpe olie på fuldt tryk, hvis den nå 0-100 tiden på 9 sekunder.

Kabinen ser ud til at være i orden.

Der er delte meninger om Jaguar/Daimler anno slut 80’erne. Det var på det tidspunkt, Jaguar satsede voldsomt på det amerikanske marked, ligesom man kikkede efter øverste luksushylde i Europa, og de delte meninger handler om netop 80’er Jaguar og tidligere modeller.

Bagsædet må helt klart rykke i Pia Futtog Dyhr og hendes våde ministerdrømme.

På Bursd.com er vi klart til de ældre modeller. Dronningens bil er komfortabel, men også opsat med en sådan undervogn, at man skal være født amerikansk, for at synes det er spændende. Vi er tæt på kategori vandmand, men det er ikke til at bortforklare, at hvis man kikker gamle billeder, og ser en Krone 121, så er det netop denne bil, og den kan blive din, hvis du har indendørs plads til en Daimler.

Stilen er kantet Jaguar XJ6.

Bilens stand er ikke i top. Kabinen ser ud til at være rigtig god, mens resten godt kunne trænge til en kærlig hånd, før bilen kan tåle det helt nærgående eftersyn.

Alle papirer følger med i købet, der er vurderet til godt 185.000 kr med omkostninger.

Det ser dramatisk og meget amerikansk ud, når reservehjulet står på højkant midt i det hele, men det kunne være meget værre, for den tidligere royale Daimler kører “kun” med 15-tomme hjul.

Lakforseglet med Ditec. Toppen af poppen. Men hvornår?

Jo, jo, Margrethe med videre er kommet rundt i landskabet. Kilometertælleren siger på den gale side af 200.000 km.

Pin It on Pinterest