Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

17. March 19:52 by Jørli Petersen

Kun e-Berlingo

Berlingo er mere end transport af børn, det er også den praktiske bil til en lang række andre formål.

Det kære barn med mange navne står overfor en radikal ændring. Fra og med nu, er det slut med den klassiske Berlingo med benzin- eller dieselmotor.

I fremtiden kan man udelukkende købe Berlingo som e-Berlingo, og selv om nogle mennesker måske vil kalde det socialdemokratisk regelsystem og indirekte forbud mod det man ikke synes om, har Citroen nok set rigtigt.

Den lille, praktiske bybil er født til at være el-bil. Skal man ud over denne kategori til persontransport over korte strækninger, er det netop en type bil som Berlingo, for her er bilen der i næsten alle tilfælde kun kører korte strækninger, og bliver brugt af familier til alle mulige praktiske formål.

Berlingo vil kun kunne fås som el-bil hvis bilen skal være til persontransport.

Når samme familie skal til Barolo for at tanke op, er det yderst sjældent, at de stater Berlingoen, for det bliver mere og mere almindeligt, at den store børnefamilie har mere end en bil, og bil nummer to er så vidt vi har kunnet spore ikke en tilsvarende type bil.

Alt det kendte

Bortset fra fravalg af benzin- og dieselmotorer, er Berlingo som vi har kendt den siden 1996, hvor den første og noget misforståede 3-dørs Berlingo så dagens lys. Siden er bilen udviklet og forfinet, den er også vokset en del, vi hælder nok til, at bilen nok en blevet en anelse for stor, men man kan ikke taler forbi, at Berlingo først og fremmest er praktisk.

To eller tre rækker sæder, alle fuldt foldbare og udtagelige. Det er superpraktisk bil.

Med to skydedøre, to eller tre række sider, mulighed for rigtig mange typer indretning, glastag, indretning af loftsetage, klappe-sammen-sæder, udtagelige sæder, en flyttebus i den snævre vending, og så må vi ikke glemme, at Berlingo også er blevet betydeligt mere velkørende, end den første model fra 1996, der blev født som varebil tilsat bagsæde og hvide nummerplader.

WLTP rækkevidde er de teoretiske 285 km, men netop Berlingo er oplagt som el-bil. Nu er problemet kun at finde en ladestander.

Den fuldt elektriske Berlingo er til gengæld en bil helt uden tekniske overraskelser.

Har vi set en ellert fra den forhenværende PSA koncern, har vi snart sagt set dem alle, vi taler om en elbil med 136 HK, hvor man skal trykke på en knap for at ryge fra 100 til 136 HK, denne betjening flytter logisk nok rundt på alt det med rækkevidde, men med en 50 kWh batteripakke, har vi en teoretisk rækkevidde på 285 km, som gør det muligt for e-Berlingo at leve op til langt de fleste daglige formål for den moderne familie med det store behov af den ene eller anden art.

Berlingo har udviklet sig på alle leder og kanter siden den første model blev præsenteret i 1996.

Prisen for e-Berlingo starter ved 275.000 kr til 340.000 kr som en standardversion, og som tillæg er det naturligvis lækkert udstyr, så selv om vi taler om el-bil kombineret med det franske ”raumwunder”, kan man godt kravle et godt stykke op på prisstigen.

Ny e-Berlingo er allerede kommet til Danmark, men man kan godt risikere ventetid eller problemer med at få netop den farve og det udstyr man vælger, for produktionen er stadig ikke kommet op i fulde omdrejninger.

Berlingo uden benzin- eller dieselmotor, gælder dog kun for Berlingo som personbil. Som varebil kører bilen videre i alle de kendte versioner.

Børnecontainer ja, og meget, meget mere.

Pin It on Pinterest