Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

24. April '19 08:05 by Jørli Petersen

Kun en tåbe …

Højbenet Polo til en pris der starter under de kritiske 200.000 kr.

På biludstillingen i Geneve var en af flere interessante nyheder den nye VW T-Cross, som nu er ved at blive højaktuel hos de danske forhandlere, og hvis vi skal have gang i de store armbevægelser, må det bliver under det nye motto: Kun en tåbe frygter ikke T-Cross, og med tåbe mener vi i dette tilfælde de snart mange konkurrenter.

VW har mange vaner, en af dem er, at lade andre betræde uprøvet grund, og hvis det viser sig at være en farbar vej, kommer man efterfølgende med en bil, der sætter tingene på plads, og sådan ser det ud med VW T-Cross, som hurtigt beskrevet er en højbenet Polo.

Fra Geneve til danske VW forhandlere på mindre end to måneder.

T-Cross går direkte i kødet på traditionelle topsælgere som Peugeot 2008 og Renault Captur, som begge er blevet alderstyngede modeller, men for at vippe nuværende topsælgere af pinden, skal man selvfølgelig kunne konkurrere på pris og sikkerhed, og begge disse punkter ser ud til at være på plads med T-Cross.

Billigste nye lette VW SUV-look-alike skråstreg crossover får en startpris under 200.000 kr, og det vil med sikkerhed lokke husarene ned til den lokale VW pusher, men en anden af VW’s vanlige metoder er, at sende bilerne på markedet over en længere periode, og vi siger ikke for meget når vi påstår, at de mest interessante udgaver af T-Cross lader vente på sig.

Fuld sikkerhedspakke i alle udgaver af T-Cross, som ligner den type bil, der er ved at blive danskernes mest foretrunke.

Første sending T-Cross til Danmark er udelukkende 1-liters 3-cylindrede haltemotorer på benzin, som typisk er grumt støjende. VW har aldrig fået styr på alt det med støj og grim motorlyd i den 3-benede, det er og bliver noget billigt motorstads set med tyske VW øjne, så dem gider man ikke ofre alt for meget opmærksomhed, så de første udgaver med 95 og 115 HK er for de købere, som ikke har (undskyld udtrykket) en skid forstand på biler.

Hvis man er til benzin, skal man slå godt med koldt vand i blodet, for vi skal hen i slutningen af 2019, før der kommer en interessant benziner på programmet. Det er til gengæld en 4-cylindret 1,5 liters med 150 HK, som blandt andet kendes fra T-Roc, som pludselig forvandler T-Cross til noget rigtigt interessant, og det bliver med stor sikkerhed den model, som bliver tysk topsælger med benzinmotor.

Alternativet til benzin er som altid diesel. Her kommer T-Cross med 1,6 liters 95 hestes motor til sommer, om det bliver lige før eller lige efter skolernes sommerferie er lidt usikkert, men vi glæder os over, at VW har valgt at lægge fuld sikkerhedspakke i samtlige udgaver af T-Cross, så det næste problem bliver leveringstid. Da T-Roc kom til Danmark, var leveringstiden ualmindelig lang. Måske vil det gentage sig med T-Cross.

Hvis du vil have den rigtige VW T-Cross, skal du have ekstra lang tålmodighed. De gode versioner kommer senere, 1,6 liters diesel til sommer og den gode 1,5 liters 4-cylindrede benziner med 150 HK er først klar sent på året. De varianter der kommer til salg nu, er de mere triste 3-cylindrede 1-liters versioner.

Pin It on Pinterest