Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

17. December '19 17:59 by Jørli Petersen

Kun som hybrid

Suzuki har fotograferet lokalt, da man fik samling på de nyeste udgaver af Swift (tv) og Ignis, som fra og med nu kun kan fås som minimum mild-hybrid, der samtidig falder i pris. Suzuki mild-hybrid koster nu fra 138.000 kr.

Suzuki starter det kommende år med at gøre en eller anden form for hybrid til standardudstyr på flere modeller. Først i rækken står populære Swift og Ignis, disse to modeller kan ikke fås uden hybrid, men i første omgang er det et mild-hybrid system, som hidtil har været tilgængeligt på de dyrere udgaver af Swift og Ignis.

Ved at gøre mild-hybrid til standard, bliver det samtidig muligt at reducere prisen, modsat bliver det helt umuligt at få en bil uden det enkle elektriske system, som fortrinsvis er bedst til bykørsel, samtidig med man som ejer, låner eller bruger, ikke skal tænke på at få el på tanken.

Den mest enkle form for hybrid er et system, som kan ”skrues” på en hvilken som helst traditionel benzin- eller dieselbil. Systemet består af en anderledes kraftig generator, en tilsat kraftig elmotor og et større batteri plus noget styring.

Systemet opsamlet store dele af den energi, som normalt går til spilde ved påløb eller opbremsning, den opsamlede energi gennem til senere igangsætning, og på den måde opnår man flere kilometer på literen, samtidig med man få en let forbedret acceleration, og jo, mild-hybrid systemet kan mærkes under kørsel.

Standardmotoren i Swift og Ignis er den meget almindelige 1,2 liters benziner, og motoren er den reneste benzinmotor, der kører på de danske gader og veje. Uafhængige målinger fra tyske ADAC viser, at netop Suzuki gør det bedst blandt alle benzinbiler, og med forbedret benzinøkonomi, kan man næsten tage kampen op med de nyeste dieselbiler, som både kører mere rent målt på udledning, ligesom de nyeste dieselbiler udleder mindre CO2.

Den nye strategi med mild-hybrid som standard på to modeller, er kun første skridt mod endnu flere hybridmodeller fra Suzuki. I løbet af 2020 vil alle modeller fra Suzuki bliver forsynet med en eller anden form for hybrid, nogle får som de to første mild-hybrid som standard, mens andre igen får større, mere komplicerede, men også dyrere systemer.

Vi følger op med yderligere information om Suzuki når vi kommer lidt ind i 2020

Pin It on Pinterest