Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

28. March '19 21:08 by Jørli Petersen

Kun til amerikansk brug

Polestar 2 eller Volvo-ellert 2 er en direkte konkurrent til Tesla 3.

Hvorfor Volvo ikke ønsker at kalde den nye generation elbiler for Volvo, men i stedet har valgt navnet Polestar, er lidt uklart, men det er helt sikkert, at Volvo har sendt den nye Polestar 2 på markedet, selvom det såkaldte marked man har udset sig, fortsat er noget begrænset men ikke nødvendigvis spinkelt.

Det er et særdeles købestærkt område med rigtigt mange mennesker, der først får mulighed for at købe Polestar 2 til garagen. Bilen fik debut på den amerikanske vestkyst de sidste dage i februar, og den nye model 2 er lidt mindre end den første model 1, mens det er åbenlyst, at den nye 2’er, skal gå direkte i kødet på den nye Tesla 3, hvilket bør være en ganske enkel opgave for den nye Polestar, hvis den bare nogenlunde opretholder den vanlige Volvo kvalitet.

Den nye Polestar 2 er såkaldt mellemklasse, på det marked hvor den sælges. Det er en bil med træk på alle fire hjul, en meget mere enkel opgave med en el-bil, når de to motorer er fordelt med en motor til hver aksel, og effekten oplyses til 408 HK og 600 Nm.

Polestart 2 fik salgsstart på den amerikanske vestkyst i slutningen af februar. Prisen er sat til 63.000 USD. En ganske høj pris for en familiebil i USA.

Det lyder som om Polestar 2 kan rykke fra rigtigt mange, når lyset skifter til grønt, og det er også tilfældet, for man skal købe sportsvogn fra øverste hylde, hvis man skal kunne leve op til de 4,7 sekund, som det tager Polestar 2 er nå de første 100, og rækkevidden ser heller ikke ud til at være et problem for de fleste, der bruger bilen til almindelig transport i hverdagen.

Op til 500 kilometer lover Volvo eller Polestar, og det lyder sandsynligt, for bilen er forsynet med en pæn stor batteripakke på 78 kWh fordelt på 27 moduler, men helt almindelig er den nye el-Volvo trods alt ikke. Det er en lille overraskelse, at Polestar kører med hjul i to størrelser. Forrest er det 245/45-19, mens man på baghjulene har valgt en lidt lavere 40 profil, hvilket gør det muligt at øge hjulstørrelsen til 20 tommer.

Indtil videre er der ingen planer om at hente Polestar til Danmark.

Mens Tesla 3 allerede er kendt for kvalitetsproblemer på det amerikanske marked, sniger Volvos el-biler sig langsomt men sikkert ind på det amerikanske marked, og man lægger ud hvor interessen er størst. På den amerikanske vestkyst.

Pin It on Pinterest