Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

2. August 18:00 by Jørli Petersen

Kvindernes Porsche

Macan er nu syv år gammel, og det er blevet tid til opdatering. Det sker bl.a. med en ny basismodel, der har 4-cylindret motor med en ydelse der hedder 265 HK.

Hvem kunne ikke tænke sig en Porsche? Underligt nok har andelen af mandlige og kvindelige købere haft en noget skæv fordeling gennem tiden, selv om Baronessen fra benzintanken gjorde sit, til at få kvinder til at se i retning af den tyske sportsvogn, men med Macan i modelprogrammet, skete der noget med kvindernes interesse. Især på det kinesiske marked, – der er det største totalmarked for Macan. Her står kvindelige købere i rad og række for at købe, og 60 procent af det samlede salg i Kina har en kvindes navn på bilens registrering.

Macan blev lanceret i 2014, og med syv år på bagen, er det tid til en gennemgribende opfriskning, og Porsche gør det bl.a. med en ny basis Macan, der efter Porsches eget udsags skulle være udstyret med en nyudviklet motor.

Den nye grundmotor lægger 265 HK, klarer 0-100 på 6,2 sekund, har en tophastighed på 232 km/t, og så er der tale om en 2-liters 4-cylindret motor, som ikke er uvant for Porsche, der har budt på 4-benede motorer i en længere række modeller gennem årene.

Macan er SUV på den spændende måde. 4-hjulstræk er en selvfølge på alle udgaver af Macan.

Mange vil nok mene, at den rigtige Macan er model S eller GTS, her finder man 2,9 liters V6 i motorrummet, og med en god gang kunstigt åndedræt, lægger disse to modeller henholdsvis 380 og 440 HK, og ser man på de to bilerrs præstationer, er der ikke den helt store forskel, som en god chauffør ikke kan udligne.

Macan S klarer de første 100 på 4,6 sekund, toppen nås ved 259 km/t, mens topmodellen topper ved 272 km/t, men kun er 0,3 sekund hurtigere til de første hundrede.

Porsche har også pillet ved undervognen, som ser ud til at være fintunet. Bedre balance mellem komfort og handling, lyder det noget upræcist fra Porsche, for hvad er det? Til gengæld ved vi hvad Porsche mener, når man påstår, at man har gjort styringen mere direkte og med mere vejføling, og så har vi lidt nyt omkring bilens indretning, som måske ikke er så hensigtsmæssigt set gennem Porsche briller, men ny Macan har flere trykfølsomme skærme og færre trykknapper, som Porsche mener er den helt rigtige løsning, uden samtidig at sige, at det er billigere, at lave den type kabine, som man i stigende grad forsøger at sælge som ”digital”.

Macan har to udgaver af 2,9 liters V6’er. Mindste er denne model S med 380 HK.

Modsat er der ikke særlig meget digitalt ved de fire hjul, der starter med 19 tommer på den billigste model, mens GTS ruller lystigt ind i fremtiden med 21 tomme hjul.

Priserne starter ved 1.145.000 kr for den nye basis Macan. Model S koster fra 1.335.000 kr og model GTS starter ved 1.665.000 kr. Forfrisket Macan er klar til levering i løbet af efteråret.

Porsche har fået mange nye kvindelige købere efter lancering af Macan, og Kina er blevet det helt store marked for den mindste Porsche SUV.

Pin It on Pinterest