Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

14. August '15 08:36 by kim

Ladbamse

Det er en af de tre giganter der står til udskiftning, når produktionen af den nye Mitsubishi L200 påbegyndes i september. Førerhunden i pick-up klassen er Toyota, mens Nissan og Mitsubishi kæmper om at vippe Toyota af pinden, men samlet er det disse tre biler, der er altdominerende i klassen.

Den L200 som kommer til Danmark sent i oktober eller begyndelsen af november er 4. generation af L200, generation fire, som nu drager sit sidste suk, satte helt nye grænser for design på det mange anser for en arbejdshest, L200 generation fire er og bliver den smarte i sin klasse, og generation fem holder fast i de runde former. I alt er der solgt flere end fire millioner L200 incl. diverse luksusudgaver med navne som Strada, generation fire solgte 1,4 million, så der er fremgang for Mitsubishi, og der kan komme ekstra tryk på samlebåndet, for den kommende Mitsubishi L200 er også den pick-up, der gemmer sig bag den nye Fiat pick-up.

Mere personbil

Selv om designet tydeligt tager sit udgangspunkt i den snart gamle L200, er der tale om en helt ny model. Der er lagt stor vægt på den daglige komfort, især forhjulsophænget har fået en grundig opdatering, mens baghjulsophænget er traditionelt for typen, stiv aksel med bladfjedre, hvor akslen sidder monteret under fjedrene.

Mitsubishi praler af lav vendediameter, men 11,8 meter er ikke imponerende generelt set, men sammenlignet med fortidens Strada, er den kommende L200 næsten adræt, men det man vil lægge mærke til i L200 er især den nye kabine, hvor der er masser af komfort, muligheder for alt i udstyr og helt nye sæder, med en ny og forbedret kørestilling, ligesom der er gjort meget ud af lavt støjniveau.

En del af forklaringen på mindre støj, er den nye 2,4 liters motor, der kommer i to udgaver. Billigste version får 154 HK og  380 Nm mens topudgaverne får 181 HK og 430 Nm. Den nye 2,4 motor er en større udgave af den 1,8 der kendes fra ASX, og for enden er der sat en helt ny 6-trins manuelt gearkasse, hvis ikke man vælger den automatiske version med 5-trins automatgear.

 

Begrænset program

Den nye Mitsubishi L200 bliver produceret i et utal af varianter. Med 2-hjulstræk og lav højde, med lille, mellemstor eller dobbeltkabine, men i Danmark bliver der satset på 4-hjulstræk uanset motor, og det betyder at alle danske L200 biler fra start bliver af den høje udgave, det betyder en anelse større læssehøjde end tidligere, men en frihøjde på 20,5 cm. er ikke direkte imponerende for en bil, som også er en ægte off-roader, der kan fås med alt i spær og låse.

På plussiden kan vi også notere lidt flere kilometer mellem service, fra 15- til 20.000 km, som heller ikke er et tal der får konkurrenter til at ryste, men det kan Mitsubishis nye 5-års garanti på L200 måske gøre, ligesom mængden af udstyr og især standard sikkerhedsudstyr måske gøre, for L200 er så meget luksus og har så meget præg af personbil, at man næsten ikke nænner at køre bilen ud i mudderpølen, og man har intet ønske om at kæmpe sig fra den sumpede skovbund ind i en ny L200, for at køre hjem, uden at have banket alt mos og mudder af arbejdskludene før ombordstigning.

Priser

Den nye L200 er omkring 520 cm. lang, alle har en akselafstand på 300 cm., og egenvægten starter ved 1765 kg. Den maksimale vægt er oppe på 2910 kg, mens størst tilladte trailer bliver 3100 kg afhængig af variant.

Priserne i Danmark starter ved 185.000 kr for L200 med 4-hjulstræk og 154 HK. Den model vi tror bliver den mest solgte har også 4-hjulstræk, manuel 6-trins gear og 181 HK. Prisen er sat til  220.000 kr med standardudstyr, alle oplyste priser er excl. moms.

Det afrundede design fra den snart forhenværende Mitsubishi L200 er videreudviklet i efterfølgeren, der kommer til Danmark meget sent på efteråret. De første eksemplarer af den nye L200 ruller af samlebåndet i september.

L200-2015-ka

Meget mere komfort, meget mere sikkerhedsudstyr men også mulighed for den elstyrede bagrude, som danske bilmyndigheder af en eller anden grund ikke bryder sig om. Til gengæld er der ingen der blandet sig i garantien på L200, som bliver fem år på den nye model.
L200-2015-b1

Opskriften på et lad er den samme, som den har været i generationer. Forskellen fra gammel til ny L200 er en læssehøjde der er to centimeter højere, selv om Mitsubishi behersker sig til 16-tomme hjul.

L200-2015-b

Den nye L200 er en gennemgribende ny bil. Motoren er en 2,4 liters, som er en større udgave af den 1,8 motor, vi kender fra ASX. Den 6-trins gearkasse er også helt ny.

Pin It on Pinterest