Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

4. October '17 21:12 by Jørli Petersen

Længere og hurtigere

Nissan e-NV200 er både en MPV-type, men bilen sælges især som varebil til det danske marked. Nu har den elektriske NV-200 fås større batteri og dermed forbedret rækkevidde.

To nøgleord er helt væsentlige for el-bilen. Rækkevidde og ladetid, det handler om at køre længere og tanke hurtigere, og nu strammer Nissan skruen over en bred kam for fremtidens elbiler. Den største nyhed fra den japanske bilproducent er en stor satsning i fremtidens ladesystemer, Nissan vil investere i 4600 nye ladestationer fordelt over hele Europa, til en samlet investering på 100 millioner Euro oven i den foreløbige investering på 50 millioner Euro.

Disse ladestationer skal selvfølgelig have kunder, og et par af disse kan være den nye Nissan Leaf 2.Zero, en ny variant med det vigtigste af alt for en el-bil, – længere rækkevidde. Den nye model 2.Zero kører op til 378 km på en opladning, og foruden masser af nye sikkerhedssystemer i den nye model Leaf, er Nissan også klar med en ny type hjemmelader til mærkets el-biler, en hjemmelader, der lader dobbelt så hurtigt som de tidligere type ladesystemer.

Prisen for den nyeste udgave af Leaf 2.Zero er 300.000 kr i runde tal, med i prisen følger en hjemmelader og især gratis strøm til bilen de første tre år, hvilket gør det samlede regnestykke for en Leaf særdeles attraktivt, for den daglige service til en el-biler er billigere end den er for en traditionel bil med forbrændingsmotor. Elbilen har kort sagt færre komponenter der kræver vedligehold, – selv bremsesystemet slides mindre på en el-bil end på den traditionelle bil med forbrændingsmotor.

Sidste nyhed fra Nissan handler også om større rækkevidde på en opladning, nyheden kommer fra e-NV200, Nissans el-varebil, som endelig kan fås med det nye 40 kWh batteri, som giver en pænt forøgelse af bilens rækkevidde på en opladning.

Op til 280 km på en opladning meddeler Nissan, og det skulle være en forbedret rækkevidde på godt 100 km.

Nissan har opdateret den elektriske Leaf til en model med det lette modelnavn 2.Zero. Bag det besværlige navn finder man en bil med mange nye sikkerhedssystemer, forbedret rækkevidde og en tilhørende hjemmelader, der lader bilens batteri på den halve tid.

Pin It on Pinterest