Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

12. March '17 12:43 by Jørli Petersen

Latinske favoritter?

Renault Trafic og Opel Vivaro har været Årets Varebil i Danmark i hele to år, og nu kan bilen gøre det igen. To nye udgaver af den regerende mester stiller til start i dette års kåring, forklædt som Fiat Talento og Nissan NV300.

Renault Trafic og Opel Vivaro har været Årets Varebil i Danmark i hele to år, og nu kan bilen gøre det igen. To nye udgaver af den regerende mester stiller til start i dette års kåring, forklædt som Fiat Talento og Nissan NV300.

Årets Varebil i Danmark har været sendt sat på pause, men på dagen hvor Transportmessen åbner i Herning, er danske motorjournalister igen klar til at finde årets bedste nye varebil, som i dette tilfælde ikke behøver at være årets bedste, men den bedste siden sidste kåring, hvor Renault Trafic og Opel Vivaro har været regerende mester i nye varebiler de seneste to år.

Årets favoritter ligner også umiddelbart et latinsk sammenrend med et strejf af japansk grundighed, og det er vel ikke så dårligt. De tre der ligner favoritter er Citroen Jumpy, Peugeot Expert og Toyota Proace, men de tre er ikke så klare favoritter, at de ikke må se sig truet af en helt ny varebil i den tungeste klasse. Hyundai H350 kan overraske under de sidste dages test, den nye store Hyundai har den kæmpe fordel frem for så mange andre, at bilen er født med en motor der ”dur” til noget i den tunge klasse, mens den særdeles prisrigtige Dacia Dokker Van er den største favoritdræber fra den billige ende af prisskalaen.

Renault Scenic Van kalder på opmærksomhed fra de ombyggede danske varebiler, blandt pick-up bilerne er det umuligt at komme uden om en ny Toyota Hilux, så det er et meget blandet felt, der stiller til start i den afsluttende gruppetest, og så er det ikke sikkert, at der ikke dukker nye kandidater op i sidste øjeblik. Reglerne for deltagelse i en kåring af varebiler er anderledes end for personbiler. Hvis en varebil får det man kalder for en ny drivlinie, bliver bilen betragtet om en ny model og kan således deltage, og en del biler har fået så mange ændringer ved overgang til Euro 6 norm, at der reelt er tale om en helt ny model.

Kandidater til ÅVB 2017

Citroën Jumpy

Dacia Dokker van

Fiat Talento

Fiat Fullback

Hyundai H350

Hyundai Ioniq Van

Kia Niro Hybrid van

Nissan NV300

Nissan Navara

Opel Mokka X

Opel Zafira Flexivan

Peugeot Expert

Renault Grand Scenic Van

Tesla Model X van

Toyota Proace

Toyota Hilux

VW Crafter

VW Amarok V6

Pin It on Pinterest