Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

8. September 19:04 by Jørli Petersen

Lavpris AMG

Super type AMG med plug-in hybrid. Topbilernes nye chefbisse.

Det mest giftige udspil fra plug-in hybrid afdelingen til dato, må komme fra Mercedes, eller fra deres afdeling for særudgaver af allerede kendte modeller.

Mercedes AMG GT som 4-dørs coupe blev sat i verden i 2018, og nu står bilen der pludselig som plug-in hybrid, og hold lige fast i armlænet, før du læser videre.

Når hækvingen er oppe, betyder det tempo.

Vi taler om en 4-liters V8’er pumpet op til 639 HK, og selv om det lyder helt tåbeligt, så starter bilen tyst og stille, når den vækkes til live i villakvarteret en tidlig søndag morgen, hvor der skal hentes lunt morgenbrød.

Som alle andre biler af plug-in typen, starter denne AMG GT som ellert, og motoren på 204 HK skal nok kunne skubbe bilen hele vejen til bageren, hvis man vel at mærke kan holde højrefoden nogenlunde i soveland.

839 HK i den samlede pakke, men de 639 HK er hentet fra den 4-liters V8’er.

Samlet ydelse på herligheden oplyses til 843 HK, og det betyder, at Mercedes har gjort sit hjemmearbejde. Ikke en eneste hestekraft er gået til spilde, men det mest imponerende ved denne AMG er alligevel, at den samlede motorpakkes drejningsmoment oplyses til 1400 Nm.

1400 Nm. ………. !!!

Det er lastvognstal. Det er tal fra en kæmpe diesel, og det er også det dobbelte moment af det moment man hev ud af den første Touareg V12, der lagde 700 Nm, og flåede drivlinjen i stumper og stykker.

Helt tåbeligt, en AMG der sættes i stikkontakten, og endnu mere skingert, rækkevidden er kun 12 km.

AMG GT PHEV har elektronisk styret spær, den har 4Matic, den napper de første 100 km/t på 2,9 sekund, og de første 200 er klaret på lidt under 10 sekunder, og spørgsmålet er selvfølgelig, om politiet har udstyr, som i det hele taget er i stand til at måle banditten, hvis tophastighed er 316 km/t, der kan afvikles nogenlunde som man ønsker, for der er hele syv forprogrammerede køreprogrammer i denne top AMG, hvor det hest hidsige slet og ret hedder ”Race”.

Når der er blå farver i en Mercer, betyder det almindeligvis “komfort”.

Videre til det mere sjove, nogle vil nok kalde det underlige.

Batteripakken i denne AMG er pænt sagt begrænset med en størrelse på 6,1 kWh. Halvdelen af det batteri, der ligger i en standard plug-in hybrid, og det latterlige er bilens rækkevidde på el, der oplyses til 12 km.

12 km?

Mercedes omtaler hybridsystemet som ikke værende et F1 system, men det er formel 1 inspireret, og vi aner hvor de vil hen.

Det man har hentet fra F1 er hybridsystemets evne til hurtigt at lade og afgive effekt, derfor holder man sig til det hybridsystem, man har valgt, som også har den fordel, at det kun vejen 89 kg samlet.

Det gustne spørgsmål er selvfølgelig, hvad skal sådan et muskelbundt koste? Hvor meget koster en super AMG i Danmark, og hvad koster bilen målt efter dansk CO2 beregning, for der er grænser for hvor meget CO2 en bil må udlede, hvis den skal være afgifts-billig i Danmark, og grænsen er lige nu 50 gram.

Langsliggende V8’er tilsat en god gang turbo.

Vi har set forbrugstal, der mere ligner tal på en fuldt fungerende bil med både V8’er og el i drift, men vi har ikke set de officielle WLTP tal, og det er disse tal, der bliver helt afgørende.

Hvis den kan måles til under 50 gram CO2 per kørt kilometer efter WLTP norm, kan man med Enhedslistens velsignelse købe en afgiftslet AMG super-dyt i 2022.

Vi venter i spænding på det officielle tal.

Vi venter i spæding på de officielle CO2 tal opgjort efter WLTP metoden. Hvis bilen i testcyklus kommer under 50 gram, kan den købes billigt. Så er der AMG til lavpris.

Pin It on Pinterest