Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

19. October '20 20:25 by Jørli Petersen

Lavpris el

Dacias nye rene ellert bliver til at betale, lover Renault.

Dacia Spring Electric. Læg mærke til det navn, for hvis de første meldinger om den nye fuldt elektriske Dacia holder stik, vil der være tale om en bil, der kan sætte en ny type prisskilt på elbilen.

Det er elbilen, der er til at betale, lyder det optimistisk fra Renault og dermed Dacia, og netop Renault har måske mest erfaring med elbiler, så der er ingen grund til at tvivle på kvalitet og funktioner. Ingen tvivl om, at den nye Dacia Spring Electric fungerer efter hensigten, men det er også værd at lægge mærke til de tanke,r der ligger bag næste års nyhed.

Første marked for Dacia Spring Electric er de såkaldte delebiler. På den måde går Dacia direkte i kødet på fætter Zoe, og når man har fået en god bid af markedet for delebiler, er man for længst klar til at sende næste model på gaden, nu er der tale om en ægte varebil, der bliver varebil nummer to fra Dacia.

Størrelses er som Clio, formen lidt anderledes, som varebil er nyttelasten begrænset til 325 kg, og både motor og rækkevidde er målrettet til bykørsel.

Først når alt det er på plads, slipper man til sidste den (måske) billige Dacia ellert løs på markedet til helt almindelige danskere, og der er måske en god forklaring på de valg, der ligger bag den noget utraditionelle lancering af en ny bil.

Markedet for delebiler er i voldsom vækst, og Zoe er måske delebil nummer et på alle europæiske markeder. Her har man en masse statistik at arbejde med, og fra dagens delebiler ved man, at den typiske lejeperiode for en Zoe lejebil er 40 minutter, og den kørte strækning er otte kilometer.

Først kommer Dacia Spring som delebil. Dernæst som fabriksbygget varebil, og til sidste kommer den som almindelig personbil.

Derfor har Dacia valgt utraditionelle specifikationer til Spring Electric. Elmotoren er kun på 44 HK. Det gør Dacias ellert til en klar undermåler målt på ren effekt. 44 HK er ikke meget mere end man hev ud af en gammel VW Boble, bevares, det føles nok lidt anderledes, men 125 Nm er ikke imponerende for en el-bil, men det er heller ikke meningen nogen af de tre varianter af Dacia Spring Electric skal ud af byerne.

Selve bilen er 373 cm lang. Akselafstanden er på Clio niveau, og vi er nogenlunde i samme størrelse, selv om formen er lidt anderledes. Dacia oplyser også, at bilen får en rækkevidde på 225 WLTP kilometer eller 295km i ren bykørsel, batteripakken er på 26,8 kWh, så både vægt og ren anskaffelsespris på batteri er lav.

Næste rene elbil fra Renault er noget så futuristisk som eVision. Heldigvis bliver designet noget anderledes.

Tophastigheden, der kun har teoretisk interesse, er 125 km/t, mens det er mere interessant, at Spring Electric som varebil får en nyttelast på 325 kg, så den mindste Dacia og den kommende billige el-bil, rammer alle de virksomheder, der har mange små ærinder i byen. Bilen vil også henvende sig til alle former for hjemmepleje og lignende arbejdsopgaver, mens garantien på Dacia Spring Electric er som vi kender det med tre år eller 100.000 km, samtidig med man fastholder normal standard med otte års garanti på batteripakken.

Mens vi venter på prisen på den (måske) billige ellert, kan vi tænke tanker om det næste rent elektriske udspil fra Renault. Næste års eMegane, eller helt korrekt, eVision, og selv om Renault ikke har sat dato på nyheden, bliver det sikkert en nyhed, der første rammer Danmark efter sommerferien i 2021. Vi har allerede antydet bilens størrelse, den er som Megane, den er bygget på den platform, som skal bruges på fremtidens mere eller mindre elektriske biler fra Renault i denne størrelse, og de billeder vi har af eVision er ikke det endelige design. Heldigvis.

217 HK og en rækkevidde på 450 teoretiske kilometer. Teknikken i ny Renault størrelse Megane er hentet direkte fra Nissan Leaf.

eVision vil nok være et skridt for langt for de fleste købere, til gengæld ved vi, at bilen kommer til at veje 1650 kg, det er en lav vægt for en elbil i denne størrelse, mens motoren er 217 HK, batteripakken er på 60 kWh og rækkevidden oplyses til de teoretiske 450 km. Teknikken i Renault eVision ser ud til at være hentet direkte i den store Nissan Leaf.

Vi skal først vente Renault eVision på markedet efter næste sommerferie.

Pin It on Pinterest