Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. March '18 17:38 by Jørli Petersen

Leaf bliver mere privat

Nu ser det endelig ud til at gå ned ad bakke for Nissans el-bil Leaf. En lille uge før dansk debut, har 200 private allerede bestilt Leaf, mens det samlede salg i Europa nærmer sig 20.000.

Nissan Leaf peger frem mod mere elektriske tider, og Leaf er netop du den mest interessante og moderne el-bil, der bejler til den almindelige danske bilkøber.

Ny Leaf har fået så meget vind i ladeaggregaterne, at den typiske køber er ændret markant med den nye model.

Ny Leaf har siden den første omtale i slutningen af 2017, solgt tæt på 20.000 biler i Europa. Langt de fleste er solgt med rigelig statsstøtte i Norge, men private danske købere har også fået øje på Leaf, og selv om tallene er beskedne i Danmark, er der allerde nu solgt tæt på 300 biler, hvoraf de knap 200 er købt af private kunder, hvor det tidligere var leasing- og udlejningsselskaber, der købte Leaf, og så har ny Leaf stadig ikke haft officiel dansk premiere. Den finder første sted i førstkommende week-end, og de kommende måneder vil vise, om danske bilkøbere viser stigende interesse for el-bilen.

Ny Leaf koster fra 264.000 kr, og selv om man vælger el-bil, slipper man ikke for den halvårlige afgift til staten. Nissan Leaf koster 310 kr halvårligt, men med Leaf får man mængder af ny teknik, man får det tætteste vi kommer på en selvtænkende bil i 2018, og i løbet af 2019 smækker Nissan endnu mere selvkørende ting ind i bilen, herunder automatisk overhaling på motorvej.

Indtil da må man nøjes med mindre, men den avancerede ProPilot Park er ekstraudstyr, og koster 3700 kr på de laveste udstyrstrin.

Til gengæld er teknikken den samme i alle modeller. En 40 kWh batteripakke, der giver en rækkevidde på godt 390 km i bykørsel og omkring 275 km ved blandet kørsel. Begge opgivelser er efter den nye WLTP norm, og alle normer skal også i fremtiden tages med en knivspids forsigtighed, men det ligger helt fast, at CO-2 udledningen er 0, hvis ladestrømmen stammer fra vindmøller. Hvis energien kommer fra mere traditionelle kraftværker, bliver regnestykket meget mere kompliceret, men uanset hvad, lægger ny Leaf 150 HK og 320 Nm, 0-100 klares på 7,9 sekund, og så skulle tophastigheden ligger omkring 145 km/t, men det kan vi ikke anbefale. Den form for kørsel dræner batteriet på rekordtid.

Nye normer for hvor langt en el-bil kan køre på en opladning, giver anderledes og mere pålidelige tal. Den nye Leaf 40 kWh har to sæt forbrugstal, en for bykørsel og en for blandet.

Pin It on Pinterest