Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

28. June '17 10:27 by Jørli Petersen

Letvægt og let-sværvægt

Suzuki Swift er tidens letvægter i den populære familieklasse. Den nye model har tabt imponerende 120 kg i forhold til den tidligere model Swift.

Jagten på flest mulig kilometer per liter brændstof handler om mange ting. Vindmodstand, tagbøjler, motor, vægten af højre fod og antallet af røde lygter på ruten har alle betydning, men som bilkøber kan man sikre sig det bedst mulige udgangspunkt ved at være opmærksom på en række faktorer, som alle har betydning, uanset om man kører langsomt i byerne eller hurtigt på motorvej.

Vindstand er vanskelig at beregne, færre og færre bilmærker opgiver bilens Cw-værdi, og hvis man spørger om bilens frontareal, får de fleste bilsælgere og deres importører et nervøst udtryk i øjnene, for det tal skal ganges med det sjældne Cw-tal, før man får et tal, der kan omsættes til noget brugbart.

Ford er på vej med en helt ny Fiesta, men vægten er ukendt i skrivende stund.

Man kan heller ikke bruge det oplyste ECE-tal, det eneste vi ved er, at de kan være en smule vejledende i den perfekte verden, og man kan heller ikke være sikker på, at man kører længst på literen, hvis man vælger den mindste motor.

Til gengæld kan man være helt sikker på, at bilens vægt direkte kan omsættes til flere kilometer på en liter brændstof. Jo lavere vægt jo mindre skal bilens slæbe på i hele sin levetid, så vi har fundet en række tal på en række populære biler, og der er overraskende stor forskel på en bils egenvægt, eller køreklar vægt, som er det tal der bruges i 2017.

I den populære familieklasse, den type bil der er den bedst sælgende netop nu, er der mere end 200 kg forskel på den vægt, som bilen kører rundt med år ud og år ind.

Det er ikke den eneste betydende faktor, hvis man jagter lavt forbrug, men det er et godt udgangspunkt, og et af de få områder, hvor man for alvor kan sammenligne to biler med hinanden.

 

Køreklar vægt fra:

Suzuki Swift                915 kg

Nissan Micra             1018 kg

Toyota Yaris              1055 kg

Skoda Fabia               1055 kg

VW Polo                      1055 kg

Ford Fiesta                 1089 kg

Seat Ibiza                     1091 kg

Kia Rio                          1110 kg

Peugeot 208                1120 kg

Renault Clio                1134 kg

Hyundai i20                1140 kg

Kilde: Suzuki Danmark, Bursd.com, Trafikstyrelsen.

Ny Nissan Micra er mere end 100 kg lettere end Renault Clio, som er en generation ældre, og dermed bygget på en ældre platform. Næste Clio ser også ud til at tabe sig gevaldigt, men der går mindst to år, før Renault viser den næste Clio.

Pin It on Pinterest