Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

23. November '19 22:54 by Jørli Petersen

Lexus el-luksus

Lexus UX 300e er første rene el-biler fra Lexus, men også et stort skridt for Toyota i det hele taget. Teknikken i den nye Lexus, dukker op i flere modeller fra Toyota.

Toyota og dermed Lexus har i årevis været helt fremme når det gælder hybridbiler, Toyota koncernen er også blandt de mærker der er længst fremme når det handler om fuel-cell biler (brintbiler), mens den rene el-bil ikke har ligger først på disken hos Toyota eller Lexus, men der er ingen vej uden om.

Når alle de andre gør det, må Lexus selvølgelig også, og det er helt i tråd med mærkets traditioner, at man lægger ud med luksusmærket Lexus, for kort tid efter at lægge samme teknik i en eller flere modeller fra Toyota, men det er overraskende, at Lexus har valgt Kina som det land, hvor man viser mærkets første fuldt elektriske bil.

Den første elktriske Lexus kan styres på mobiltelefonen.

Navnet er UX 300e, den nye Lexus ellert kommer ikke til Danmark når Lexus vender tilbage til Danmark i foråret 2020, men der er en af de biler, der dukker op inden for en kort tidshorisont.

UX300 er en såkaldt let SUV type, den er ikke ægte SUV, den trækker kun på forhjulene, og teknisk viser den nye Lexus sig fra den mest imponerende side.

Gennemsnitlig er de data der oplyses omkring ny Lexus ellert, batteripakken er på 54,4 kWh, der skulle give den helt perfekt rækkevidde op til 400 km, men som altid er det nok mindre i den almindelige hverdag, men det er uden for enhver tvivl, at el-motoren lægger 201 HK og 300 Nm.

Lexus har lagt ekstra støjisolering i den nye el-bil for at minimere vindstøj.

Lexus oplyser også, at alle de nyeste sikkerhedssystemer er på plads i den nye model, og så har Lexus gjort ekstra meget ud af bilens støjisolering, og det kan undre, for el-biler er meget støjsvage, men nu dæmper man for vindstøj i bilen, så samlet er der mulighed for en meget lydsvag bil.

Når man anskaffer sig en Lexus UX 300e, kan man også få bilen på en app. Her kan man man til enhver tid følge bilens tilstand, hvordan er ladesituationen, hvor lang er rækkevidden, ligesom man kan indstille flere ladefunktioner til bilen.

Vi bemærker også, at maksimal ladehastighed til den nye Lexus er 50 kW, og selv om det er mere end man normalt kan trække ud af en almindelig dansk lynlader med type2 ladestik, er 50 kW som det maksimale under det vi finder hos andre bilmærker.

UX 300e er en let type SUV, men ikke en helt ægte af typen. Bilen trækker kun på forhjulene.

Pin It on Pinterest