Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. June 21:16 by Jørli Petersen

Lidt men godt

Klassisk Morgen i de to nuværende udgaver, en Four og topmodellen Six. Begge kører i dag med motorer fra BMW.

Listen over biler med face-lift eller generelle opdateringer ved modelskift, er alen lang, men ingen af disse opdateringer er måske så kort som den seneste liste fra Morgen, der næsten praler med et face-lift.

Ved indgang til modelår 2022 er det vigtige ting på dagsorden fra det sidste ægte britiske bilmærke, – Morgen, der fortsat er ejet af englændere uden nogen indflydelse fra bilfabrikker i andre lande.

Opdateringerne modelår 2022 er noget så væsentligt som en helt ny kølerhjelm. Der er også kommet nydesignede sæder, noget så avanceret og tidstypisk som et USB-stik bliver nu også standard, ligesom man nu kan få aflåseligt rum top opbevaring, herunder handskerum.

Hvis man kikker på listen over ekstraudstyr, finder vi en ny type sportsudstødning, som nok mest er relevant på den nuværende topmodel, der sælges under navnet Six, ene og alene fordi denne Morgen er udstyret med 6-cylindret rækkemotor.

Når vi siger række 6’er fra BMW, er alt pludselig i skønneste orden, ikke mange motorer kan hamle op med netop denne motor i gangkultur, og i en Morgan henter man 335 HK ud af den tyske perlemotor, der giver bilen en tophastighed på 267 km/t, godt hjulpet på vej af en 8-trins automatkasse fra lige så tyske ZF.

Nye og måske forbedrede sæder og et USB stik er blandt de meget få ændringer i det nye modelår 2022.

Den mindre morgen sælges under navnet Four, igen fordi motoren er 4-cylindret, igen er det en BMW motor, nu 2-liters,der lægger 255 HK enten via en 6-trins manuel gearkasse eller 8-trins automatkasse fra BMW.

Morgan blev oprindelig kendt for deres 3-hjulede ”biler”, og den 3-hjulede er stadig i produktion, hvis nogen skulle få lyst. Til gengæld er tiden med V8 motor i Morgen tilsyneladende endegyldigt forbi, og jo mindre motor, jo lavere vægt og jo bedre vægtfordeling i den meget klassiske Morgan.

Vægten på en Morgen Four er 1013 kg, mens Morgan Six vejer 1075 kg.

Morgan Four. Den 2-liters motor er hentet fra BMW 3-Serie.

Den mest synlige ændring på modelår 2022 er en ny kølerhjelm. Morgen kendere vil også bemærke et opdateret logo.

Pin It on Pinterest