Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

10. August '19 14:00 by Jørli Petersen

Lidt mindre kedelig

Nissan Micra er blevet en anelse bedre. Stadig en af klassens smarte, men motormæssigt hører vi til i den kategori der hedder gabende kedelig.

Nissan Micra har fået en pæn gang smæk for at være kedelig, – motormæssigt. Det har ikke kun været rigtigt langt mellem snapsene i Micra programmet, der har faktisk slet ikke været noget der bare dufter af snaps, og vi har ikke været blandt de meget få, der har lagt fingre imellem.

Nissan har en vis grad af selvstændighed, hvor meget sådan helt nøjagtigt kan vi ikke svare på, her skal man vist dybt ind i direktionslokalerne, for når det gælder yen, pund eller euro og cent, er det regnedrengene, der har overhånden.

Det er måske forklaringen på, hvorfor Micra med vold og magt skal nøjes med en 3-benet benzinmotor på mindre end en liter, og dermed har vi afsløret, hvad det er for en motor der ligger i Micra.

Det er en Renault motor. Motoren burde være henvist til udelukkende at befinde sig i Smart og Renault Twingo, men Renault misbruger også motoren i Clio, og så minder vi om, at en Nissan Micra er en Renault Clio, – bare meget smartere.

Højteknologisk

Det gode ved ny Micra er bilens design. Fra at være det vi i mange år har beskrevet som en velfungerende bil til landets tysklærerinder, har Nissan skiftet til en anden side af gaden, og lavet en bil, der har et meget større publikum.

Vi løfter på hatten over et motorrum uden voldsom brug af plast, men beklager mangel på mindst en cylinder.

Ulempen er bilens pris, lidt mere end 155 af de store for billigste Micra, gør den lille Nissan til en af de dyre i klassen, og vil man have testbilen, der fortsat kører med den mindste benzinmotor, skal man af med knap 188.000 kr, og så får man endda kun en trist 5-trins manuelt gearkasse med i købet.

For at føje lidt spot til skade, kalder Nissan deres Micra for ”den højteknologiske bil fra Nissan”, og det sendte os på overarbejde, for hvad var det dog vi havde overset?

Uanset hvordan vi vender og drejer Micra, kan vi ikke se noget high-tech. Heller ikke når vi staver det på udenlandsk!

Pæn og nydelig kabine, gearkassen er desværre 5-trins, men der er rigtig meget udstyr i testbilen.

Hvis Nissan påberåber bilens sikkerhedssystemer som det højteknologiske, bør Nissans reklamefolk bliver kaldt til orden, for det vi finder i testbilen er standard i så mange biler, at vi ligger på den gyldne middelvej, selv om det til Micras forsvar kan siges, at bilens standardudstyr måske ligger en anelse over det man har som klassens gennemsnit.

Alt om håndarbejde

Da vi havde den første Micra til test, fik bilen en grundig gang smæk for at være gabende kedelig med den udleverede 90 hestes 3-benede maskine, som dengang ikke var den mindste. Hvis man var endnu mere kedeligt indstillet, kunne man også få en 70 hestes, mens dagens mindste i dag er turbo-pumpet til 100 heste, og det er i det mindste en klædelig forbedring.

Traditionelt bagagerum med en lidt rigelig indvendig læssekant.

Vi er fortsat ganske tilfredse med Micras køremåde, den styrer rigtig pænt, vi har god vejføling, vi har et ganske præcist retningsskift, vi har i det hele taget en rigtig smart og meget velkørende bil, men vi ville så gerne have en mere menneskelig motor. Det kunne eksempelvis være en modernisering af den tidligere 1,2 motor, der blev proppet i maskinrummet dengang kundegruppen udelukkende bestod af skolelærere, der underviste i tysk og håndarbejde.

Når vi har udtalt os pænt om bilens design, er vi også forpligtet til at nævne det helt almindelige ved Micra, -bagsæde og bagagerum. Her er alt ved det vi tør kalde typisk for bilerne i denne klasse, hvor Micra er den friske med en kedelig motor, samtidig med den holder til i den dyre ende af skalaen.

Nissan Micra 1,0 IG-TMicra 

Nissan har skiftet stil så det kan forstås. Vakse Micra tør vi kalde bilen, hvor motorprogrammet er blevet lidt bedre, og jo, der findes også en diesel-Micra. Den er bare helt vildt urimelig kostbar.

Pris: fra 155.140 kr

Pris for testbil: 187.850 kr

Motor: 1,0-liter 3-cyl

5 – man

100 HK v. 5000 o/m

160 Nm v. 2750 o/m

0-100 km/t: 10,9 sek

Tophastighed: 184 km/t

Forbrug: 17,9 km/l

Kørevægt: 1059-1082 kg

Totalvægt: 1550 kg

Trailer: 555/1200 kg

CO-2: 126-133 g/km

Pin It on Pinterest