Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

19. October '22 20:34 by Jørli Petersen

Lige frem …….

VW Caddy er varebilernes arbejdshest. Helt uden el på en ene eller anden måde, – bare helt almindelige.

Opmærksomheden er rettet mod nye varebiler med el-motor, og skulle man omsætte den megen opmærksomhed med salgstal, ville el-bilen allerede være dominerende i Danmark.

Således er det stadig ikke. Heldigvis skynder vi os at indskyde, og går man til de virkelige data, er det stadig den klassiske varebil der dominerer voldsomt på det lokale motorkontor, og en af hverdagens helte er denne VW Caddy, der er helt i topform fordi det er den største model Caddy, samtidig med det er den klassiske varebil med automatgear.

Sådan vil det fortsætte i ganske mange år endnu. Faktisk helt frem til sidste salgsdato for varebiler med forbrændingsmotor, og for VW fortsætter det også efter det fælles projekt med Ford har vundet fodfæste, for den næste Caddy er heldigvis stadig en Caddy, – og det kan Ford så glæde sig til.

Mindre kan gøre det

Caddy Max er den store, rummelige udgave. Vi er på en akselafstand på 297 cm, det er meget tæt på de mål vi kender fra VW Transporter, der også fås i flere varianter, men når vi trækker denne sammenligning er det selvfølgelig, fordi det er nærliggende at spørge mange Transporter ejere, om ikke de kan klare sig med en model der er en anelse mindre.

Det er vanetænkning lige så meget som et er behov, der giver den store forskel i faktiske salgstal mellem Caddy og Transporter. Det er også noget med siddekomfort og udsyn, Transporter er en højere bil, man sidder højere og har et andet udstyr, men alt det er vane, og efter en længere periode med nok en gang Caddy, kan vi ikke udpege en favorit.

Klassiske sidehængslede bagdøre giver adgang til varerummet i den lange type Caddy.

Caddys udgangspunkt er personbiler, Transporters er kassebilen med udgangspunkt i det gode gamle Rugbrød, men går vi under huden på Caddy, finder vi samme tekniske udgangspunkt, som ligger i både Transporter og Crafter, – VW’s 2-liters diesel, som har tjent mærket på godt og mindre godt i snart mange år.

Målt bag rattet

Dagens indtryk af den 2-liters TDI til Caddy har ikke ændret sig, siden vi havde denne generation Caddy til test første gang. Målt efter størrelse og klasse er vi slet ikke i tvivl. Det er den type varebilens klart bedste motorisering, vi har den her i topudgave med 122 HK, vi kunne da godt have ønsket lidt mere, men 122 er ganske pænt, og med den 7-trins automatkasse af type dobbeltkobling, er vi nok så tæt på den perfekte hverdags varebil i denne størrelse på det danske marked.

Vi er helt opmærksomme på, at nogle varebiler har andre former for udstyr, der kan være af mere eller mindre høj værdi for den enkelte bruger, men hvis motoriseringen skal tælle på vægtskålen, er Caddy tidens bedste. Ingen over eller ingen ved side af.

Gode adgangsforhold gennem sidedøren.

Fornuftige sæder, men læg også mærke til den meget lille rype gearvælger. Ingen grund til at gøre den større end nødvendigt.

Køremæssigt er vi meget tæt på det vi forventer at finde i en personbil, hvilket heller ikke er overraskende, for Caddy har også stor succes som rummelig personbil i udlandet, opsætningen af Caddy Cargo er flot udført, igen et udtryk for, at VW godt ved hvad de gør og hvordan det gøres, mens bilens rummelighed og adgangsforhold er som de er i alle klassiske og helt almindelige varebiler.

Caddy Max Cargo er varebilen helt uden overraskelser. Den er bare gjort bedre end tidligere, den er klassens bedste målt efter det man oplever i hverdagen bag rattet, og så er vi helt fri for at spekulere på, om Caddy skal være helt eller delvist elektrisk, for Caddy fås slet ikke som noget ellert, og den kommer ikke som sådan.

Caddy er bare arbejdshesten. Det er varebilen ”lige frem efter næsen”, det er hverdagens knokkeldyr, og sådan vil den fortsætte sin anonyme tilværelse i rigtigt mange år endnu.

VW Caddy 122 Max Pro

1500 kg på krogen er ikke forrygende. Måske Caddys svage punkt!

Pris excl moms: 254.336 kr

Pris incl moms: 298.656 kr

Pris fra excl moms: 233.336 kr

Motor: 2,0-liter 4-cyl

7 – aut

122 HK v. 2750-4250 o/m

320 Nm v. 1600-3500 o/m

0-100 km/t: 10,5 sek

Tophastighed: 184 km/t

Forbrug: 19,2 km/l

Kørevægt: 1646 kg

Totalvægt: 2350 kg

Trailer: 750/1500 kg

CO2: 137 g/km

Pin It on Pinterest