Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

18. January 20:17 by Jørli Petersen

Lille Ford

Fords mindste varebil fortsætter som selvstændig Ford model. Den nye udgave Courier bliver noget større end forgængeren, mens motorprogrammet er forudsigeligt.

Ford er allerede langt inde i det nye samarbejde med VW om varebiler, men en enkelt model skiller sig ud fra flokken.

Den lille Courier er bygget på en Puma bund, og mens de større modeller bliver fælles med Caddy og Transporter, er der ikke rigtig noget i VW’s arsenal der passer, så Ford fortsætter med denne selvstændige model, som på trods af betegnelsen som den mindste, bliver noget større i næste udgave, der er klar til salg på de første europæiske markeder, mens det er mere usikkert, hvornår nyheden vil være klar til salg i Danmark. Måske udskydes den endelige afgørelse, så det bliver den nye Ford importør, der skal tage stilling til Courier eller ej. Hvis den nye importør måtte ønske at skære lidt i det nye modelprogram, må det være Courier, som ikke har haft den store salgssucces.

Måske kan de ekstra 20 centimeter i længde og et noget forbedret varerum lave om på den kendsgerning, og med en lasteevne omkring 700 kg alt efter udstyr og motorvariant, kan den nye Courier måske friste mange som den lille praktiske varebil, der passer perfekt til de større byer og transport af mindre varer.

Vareummet i ny Courier er forbedret betydeligt. Bemærk hvor lidt skærmkasserne fylder i varerummet.

Det der synes nogenlunde sikkert omkring ny Courier er motorprogrammet. Det starter med den kendte 1,5 diesel, som dukker op i en 100 hestes udgave. Hertil en 6-trins manuel gearkasse, mens benzinudgaven, som desværre er bygget op omkring den 1-liters 3-benede, både kan fås med 100 eller 125 HK, ligesom benzinudgaven med 125 HK kan leveres med 7-trins automatgear af typen dobbeltkobling.

I slutningen af 2024 forventes Ford at være klar med en 100 procent elektrisk udgave af ny Courier. Det er fortsat begrænset hvad vi ved om den elektriske Courier, men Ford har sagt 136 HK og knap 400 km i rækkevidde, men også en noget mindre lasteevne.

Selv om vi ikke kender den endelige startdato på det danske marked, har Ford sat pris på ny Courier. Billigste model skal koste 194.136 kr før moms. For de penge får man den mindste model med 1-liters benzinmotor på 100 HK og manuelt gear.

Navnet er helt korrekt Transit Courier, og motorprogrammet består af både diesel og benzin. I slutningen af året kommer Courier også som el-bil.

Pin It on Pinterest