Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

23. June '17 12:05 by Jørli Petersen

2 x livsstil på koreansk

Hyundai Kona har allerede haft premiere i Milano, Italien. Bilen er en af to nye koreanske cross-over biler, som er klar til salg til efteråret.

Hyundai har været på Hawaii for at finde på et navn til den nye Kona, mens Kias navn til deres variant af samme bil får navnet Stonic, som skulle være hentet i musikkens forunderlige verden. Fælles for de to biler er, at de er såkaldt B-klasse SUV look-alike. I virkeligheden er de nok mere biler af cross-over typen, men under alle omstændigheder vil de to koreanske bilmærker byde Peugoet og Renault op til dans, for med 1,1 million solgte biler af den type i løbet af meget kort tid, er det selvfølgelig attraktivet at få en del af kagen, især fordi alle eksperter mener, at kagen bliver endnu større de kommende år, så to lidt ældre topsælgere som Captur, 2008 med flere får nye konkurrenter.

Hyundai Kona har allerede haft premiere i Milano, mens Kia venter med Stonic til september, hvor bilen skal være trækplaster på biludstillingen i Frankfurt.

Begge biler kommer til Danmark i løbet af efteråret. Vi gætter på, at Hyundai kommer først, mens Kia lægger sig lige i kølvandet, og hvis vi skal vurdere de første oplysninger om de to biler, ligner det en gevinst til Kia, som ser ud til at vælge mere folkelige modeller, og måske er det også Kia, der bedst kan opfylde købernes individuelle ønsker, for der bliver mulighed for at blande bilernes farve med en anden kulør på taget, ligesom man kan vælge mellem forskellige former for kabine, og hvis man ser på de mange muligheder, bliver det helt umuligt for importør og forhandler at have de mange muligheder på lager, så hvis man vil have noget specielt, skal bilen bestilles på fabrikken, og det betyder leveringstid, og her har Kia måske en lille fordel.

Kia har også to benzinmotorer, som ser ud til at være mere oplagt til det danske marked. Traditionelle 1,25 og 1,4 liters 4-cylindrede benzinmotorer ligner meget det vi kender fra 2008 og Captur, det er folkelige motorer, mens Hyundai har valgt samme 1,0 turbo-GDI motor med 120 HK som også fås i Kia, mens vi ikke kan se 1,6 liters turbo med 177 HK i en Kia Stonic, så Hyundai bliver måske ene om at sælge topmodellen, men det giver næppe vilde og voldsomme salgstal.

Dieselprogrammet består af to gang 1,6 liters med henholdsvis 115 og 140 HK. Disse motorer er bedst til de der kører mange kilometer hvert år, og for de købere, der kører rigtigt mange kilometer hvert år, ligner det en Hyundai, der må køre lige så mange kilometer man orker på fem år, uden det går ud over bilens garanti, mens Kia er mere forsigtige med 150.000 km, som til gengæld kan strækkes over syv år.

Uanset hvad, er det garanti i topklasse til begge bilmærker.

Stonic er Kias variant af samme bil som Kona, Stonic fås også i et utal af farvekombinationer, men Stonic får også et par mere folkelige motorvarianter, som vi ikke kan se i det nye Hyundai Kona program. Derfor ser Kia ud til at have valgt de modeller, som kan snuppe alvorlige markedsandele fra nuværende topsælgere som Peugeot 2008 og Renault Captur, der netop er kommet i face-liftet udgave.

Pin It on Pinterest