Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

27. August '19 19:33 by Jørli Petersen

Løbehjul til bilen

7,7 kg løbehjul der kan foldes og klappes så det ikke fylder alverden. Rækkevidden er sådan cirka 20 km.

Løbehjul skal måske slet ikke lejes i fremtiden. Det kan være noget man har fast liggende i bilen, klar til at klare det sidste stykke vej fra parkeringspladsen til kontor eller mødested.

Det elektriske løbehjul bliver i fremtiden en del af mange biler fra Kia, der er ikke sat navn på de bilmodeller, der får – eller kan få et løbehjul som fast inventar, men det lyder mest logisk, at det bliver rene el-biler og hybridmodeller, der også skal forsynes med løbehjul, som i Kias udgave vejer 7,7 kg som det er netop nu, og løbehjulet bliver selvfølgelig automatisk opladet når det er placeret i bilen.

Biler som Skoda begyndte for en del år siden med en skjult paraply, nu udvider Kia begrebet med et elektrisk løbehjul.

Batteriet er på 10,5 Ah, det skulle give en rækkevidde omkring de 20 km, så det nye udstyr til bilerne, kan også blive en lidt grim oplevelse for de dyreste parkeringshuse, for nu kan man let og bekvemt parkere lidt billigere, når man får kvik transport videre, med den vanlige hastighed på max. 20 km/t, som vel at mærke ikke bliver begrænset af en App, som det kan blive tilfældet med de offentlige løbehjul, der står til udlejning.

Kia gør et stort nummer ud af, at det nye løbehjul er baghjulstrukket. Nu ved vi ikke specielt meget om elektriske løbehjul, så vi nøjes med et nå, men vi nikker anerkendende når vi opdager, at man også har givet forhjulet et lille hjulophæng, der skal optage de værste bump fra ujævne fortove, men løbehjulet er måske ikke helt færdigudviklet.

Kias ingeniører arbejder på et system, der kan regenerere lidt strøm fra diverse opbremsninger, det skulle kunne øge rækkevidden med syv procent, men vi ved ikke hvilken indflydelse det får på løbehjulets vægt, som kan blive en ganske afgørende faktor.

Vi kan også oplyse, at det kommende løbehjul er udstyret med et lille instrumentpanel, der giver information om hastighed og rækkevidde.

Baghjulstræk, affjedring på forhjulet og automatisk opladning når det placeres i bilens holder. Så mangler der blot en smart type taske, så man kan tage sit løbehjul med til mødet.

Pin It on Pinterest