Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. September 17:21 by Jørli Petersen

Lotus er tilbage

Lotus har genåbnet mærkets motorsports division. Det betyder, at Lotus er officielt tilbage i international motorsport.

Et af af bilhistoriens markante og afholdte bilmærker er Lotus, der har en lang og meget succesrig historie i motorsport, måske mest kendt for de sorte Lotus racere, som i en årrække var dominerende i formel 1 feltet.

Som næsten alle andre britiske bilmærker, har Lotus ført en omskiftende tilværelse, og siden 1996 er det Proton, der står som ejer af det legendariske bilmærke, som nu kan lægge flere længder til en succesrig tilværelse i motorsport for: Lotus er tilbage.

Første ægte Lotus racer i en årrække er Emira GT4.

Tilbage til motorsport på alle leder og kanter, og for at markere denne tilbagevenden, er Lotus motorsports division blev reetableret, og første nye ægte Lotus racer, er bygget på den nye Lotus Emira.

Den håndbyggede racer hedder Emira GT4, og den er på alle leder og kanter en opgradering af gadebilen Emira. Alene det, at Emira GT4 bliver håndbygget, giver store muligheder for at gøre ting både bedre og anderledes, og GT4 udgaven har især fået forbedret sit vejgreb og bilens stabilitet.

Emira GT4 er håndbygget, og som altid er motoren købt ude i byen. I dette tilfælde hos Toyota, der har lavet bilens 3,5 liters V6’er.

Ny Emira GT4 er 441 cm lang, den er beskedne 129 cm høj, vejer 1260 kg i race-trim.

Bilen skal først og fremmest deltage i langdistance løb. Alle løb der kører på tid, fra seks til de berømte 24 timers løb bliver hjemmebane for ny Lotus GT4, der følger hurtigt efter den Emira, der fik debut på Goodwood denne sommer.

Lotus er berømmet for at lave biler med en helt særlige køreegenskaber. Nørder kalder det ”handling”, og gennem tiden har Lotus kunne klare sig med ganske beskedne motorer, fordi bilen var så lette og minimalistiske, men når man skal ud i 24 timers løb, er situationen lidt anderledes.

Lotus Emira er mærkets nyeste, og her ses bilen i civil.

Lotus er også kendt for ikke at lave egne motorer, og den maskine der ligger i Emira GT4 er en 3,5 liters Toyota V6, der som udgangspunkt lægger 400 HK ved 7200 omdrejninger.

Motoren er forsynet med kompressor, der er 6-trins gearkasse med paddle-shift, der er begrænset slip på differentialet, og hele herligheden holdes på asfalten med en ganske avanceret udgave af dobbelt wishbone hjulophæng.

Lotus Emira er udgangspunkt for den håndbyggede model, der har fået navnet Emira GT4.

Pin It on Pinterest