Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. November '20 21:39 by Jørli Petersen

Luksusbus

Først kommer den sjældnere udgave med plads til mange, lidt senere kommer turen så til den type Trafic, der er solgte i flere millioner eksemplarer.

Renault er ved at være klar med nok en generation Trafic, og første version af den opdaterede model, er den absolutte luksus, og et godt stykke fra den helt almindelige varebil, som nu er bygget i to millioner eksemplarer.

Renault kalder de nye bus-versioner for Combi og Lux, biler er klar til salg i første halvdel af 2021, men det er ikke de nye sæder, dybde på lædersæder i afdelingen for passagerer, det interessante er selvfølgelig det nye design, som Renault kalder for robust, et design med finesse, men bag de fine ord, er det nye kofangere og lygter der falder i øjnene.

Mest interessant ved nyheder er ny indretning af kabinen og nye motorer, som vi fortsat ikke kender i detaljer.

Luksus bag i en Trafic, der er både plads til en lille en og et slaw kort.

Kabine med sæder og indretning har ikke været det svage punkt hos Renault Trafic, men derfor er forbedringer altid velkomne. Renault Trafic får ny instrumentering, flere sikkerhedssystemer, som måske, måske ikke bliver ekstraudstyr på varebilerne, men det er også værd at lægge mærke til det Renault kalder forbedret aflæggeplads, og så handler resten om motorprogram.

Den nuværende model fås med 120, 145 og 170 hestes motorer, men der findes også en 95 hestes version af Trafic, hvor det er den tidligere 1,6 motor der spøger, mens de øvrige er 2-liters, som vi flere gange har beskrevet som en voldsom forbedring af Trafic.

Ny instrumentering, ny indretning og mere aflæggeplads omkring førerpladsen.

Når de nye ”busser” ruller på gaden i -21, bliver det med 110, 150 og 170 hestes motorer, de to sidste vil kunne leveres med automatgear, og mens den mest solgte model får en lille opdatering på fem heste til 150, er det især den 110 hestes, der falder i øjnene, for det er helt usædvanligt, at man gør en kendt motor mere sløjbenet, så det er næsten oplagt, at komme med et gæt, hvor det er den gamle 1,6 motor, der er på vej mod tidligere tiders ydelse, hvor -21 modellen så bliver med 110 HK.

Mens de få buskøbere kan glæde sig til den nye Trafic, kan de mange købere af varebiler også begynde at glædes sig, for en opdateret bus vil meget hurtigt bliver efterfulgt af en opdateret varebil.

Renault sidder blot lidt på nyheden. Man ønsker ikke at være alt for tidlige ude, og så kan vi også forudsige, at Nissan og Fiat ligger i kølvandet med opdaterede udgaver af NV300 og Talento.

Pyt med Trafic som bus, det er kassevognen der handler om, og her er der tre motorer i det nye program. En opdateret midtermodel, en uændret topmodel, og en helt ny basismodel på 110 HK, som måske er en opgradering af 1,6 motoren, som Renault ikke sælger i Danmark.

Pin It on Pinterest