Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

9. May '18 12:46 by Jørli Petersen

M med mere

Man kan lige ane den lille undertekst til M5 betegnelsen. Competition står der, men man kan også se nærmere på afslutningen under vognbunden. Der er begyndende diffuser bagerst på en M5, som i fremtiden kommer i to formater. 

Nye toner fra BMW. I fremtiden kommer alle nye M-modeller i to versioner. En såkaldt standard, hvis man kan bruge det udtryk om en BMW M-type, og en såkaldt Competetion, der er en lille ekstrapakke til en i forvejen ikonisk køremaskine, som igen og igen kan få det til at risle frydefuldt ned ad ryggen, bare man tænker på bilens kræfter og forunderlige dynamik.

Fra juli kan man få en BMW M5 i Competition. Det betyder ekstra 25 HK, 0,1 sekund hurtigere til 100 og 0,3 hurtigere til 200 km/t, der stammer fra en yderligere optimering af den lækre 4,4 liters V8’er, der lyder som englenes korsang, hvis der findes sådanne væsener.

M5 Competition har også lidt ekstra i kabinen, men læg mærke til motorens data. I den nye topudgave af M5 er det 625 arbejdsvillige heste, som arbejder for fuld knald mellem 6000 og 6700 omdrejninger, og leder man efter moment, går man heller ikke forgæves. Det hedder 750 Nm i et næsten unaturligt bredt område fra 1800 til 5800 omdrejninger, takket være masser af kubik og effektive twin-turbo ladere, og for at få de mange kræfter solid ned til vejbanen, står den nye M5 med et nye 4×4 system.

Den nye M5 er ikke prissat endnu, men en M-type har aldrig hørt til de billige, og hvis vi skal score lidt billige point, kan vi lige gør holdt ved M5 Competitions 750 Nm. Det var nøjagtigt det moment VW valgte at hente ud af deres V10 diesel til Touareg, og selv om momentet var droslet ned fra det naturlige moment for V10 motoren, var det nok til at rive transmissionen i stumper og stykker på rekordtid. Den fælde tror vi ikke BMW har begået, for når man råder over så voldsomt mange kræfter under højre fod, kan man ikke undgå at trykke lidt på pedalen. Bare en gang imellem.

Det er legetøj for drenge der er blevet lidt ældre, og for ældre drenge der har råd.

625 HK fra en toptrimmet 4,4 liters V8’er. Tophastigheden er begrænset til 250 km/t men kan frakobles i computeren, de første 100 er klaret på 3,3 sekund og man behøver kun 10,8 sekund for at klikke de 200 km/t. Den højglanspolerede sorte BMW nyre er specielt til model Competition.

M-skiltet er meget populært udstyr til enhver BMW, men skiltet gør det ikke alene. En ægte M’er står anderledes på hjulene.

Der er lidt ekstra guf i en Competition, men ikke meget. Det er uhyre klassisk BMW lay-out og design.

Pin It on Pinterest