Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

8. January '16 20:12 by Jørli Petersen

Må vi præsentere

DS på en vejrmæssig trist dansk dag i Dragør Havn, og så er det ekstra rart at kravle ind i bilen, som er Citroen på den fede måde.

DS på en vejrmæssig trist dansk dag i Dragør Havn, men så er det ekstra rart at kravle ind i bilen, som er Citroen på den fede måde.

Det er en sjælden begivenhed at præsentere et nyt bilmærke. Nå ja, nyt og nyt, så slemt er det heller ikke, for det nye mærke DS har officielt eksisteret nogle år, og hvis du trykker på DS logo under bilmærker, får du hele historien, men vi benytter alligevel lejligheden til at fastslå DS’s eksistens, for efter de første år i skyggen, tegner sig en egentlig fremtid med et bredt modelprogram for DS.

Fremtiden er seks forskellige DS modeller, og indtil videre hedder det et modelprogram med DS3 som den mindste.

Herfra er der frit slag på alle hylder. Vi ved, at den forhenværende Citroen C6 i fremtiden bliver erstattet af en DS6, selvfølgelig hedder det også DS4 og 5, netop nu viser DS den nye Crossback, som ligner en topsælger fra start, men DS har også samme målsætning som så mange andre. Man går efter de bilkøbere, som vælger Audi og BMW, mens nærmeste konkurrent efter vor mening er Alfa Romeo. En næsten ikke-eksisterende italiensk bilmærke i disse år. Der må være en vis mængde rådvilde Alfa-ejere, som leder efter noget nyt køretøj, og hvorfor ikke en DS?

A la Lexus

DS bilerne er Citroen på den fede måde. Det er kendte modeller med ekstra riv på udstyr, luksus og mekanik. Der er ikke lagt op til en lille sløjbenet 3-cylindret 1,0 bandit i en DS, og vi siger så uendeligt mange gange tak for den holdning. Der bliver fuld skrue på maskinerne, der skal også være pil op på køreglæde bag rattet i en DS, og når det er sagt, så betyder det også, at alt det kedelige og meget mere hverdagsagtige er skubbet over til Citroen.CL 15.086.013CL 15.086.012

DS er Citroens’ eller PSA-koncernens bud på en ”model Lexus”. En topmodel på en anden måde, men så er der også lagt op til en anden og mere beskeden fremtid til Citroen, ligesom der er rigtig skidt nyt til de danske forhandlere.

Den danske DS importør, som er identisk med den danske Citroen importør, forsøger at virke overbevisende når de påstår, at de danske Citroen forhandlere er ved at sprænges af begejstring og investeringslyst til at bygge fine nye bilpaladser, som i nogle tilfælde skal sælge DS og i andre tilfælde “kun” skal sælge Citroen.

Vi vil med interesse følge fremtiden for DS, og et eller andet sted er det herligt, at sige velkommen til noget nyt, hvor vi de senere år har sagt farvel til mange bilmærker. Rover og Saab for blot at nævne et par enkelte.

Pin It on Pinterest