Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. November '17 21:20 by Jørli Petersen

Madrassen holder flyttedag

Citroen Cactus får et større face-lift i foråret 2018, og der er spændende Citroen-nyt i undervognen. En helt ny type “flyvende-tæppe” undervogn.

Citroen Cactus eller C4 Cactus, var den første Citroen i mange år, det gik egne veje med bildesign, og den franske satsning blev en succes. Cactus blev kåret som Årets Bil i Danmark 2015, den gjorde det rigtig flot på salgslisterne, og som den berømte rosin blev Cactus også meget populær som ombygget dansk varebil.

I løbet af det sene forår 2018 får Cactus en større facelift, og der er spændende Citroen nyt under de nye linier, som er meget mere end bare et par nye lygter.

Det mest synlige ved ny Cactus bliver madrassernes store flyttedag. De karakteristiskie bumps på siderne bliver mindre og synker ned omkring dørbund og panel, formen ændres, og vurderet som face-lift, har Citroen lavet mange større ændringer, så den næste Cactus fremstår som en mere spændende bil. Især bagpartiet har fået meget klædelige ændringer.

Det ægte Citroen nyt på næste Cactus handler selvfølgelig om køremåde og undervogn. Citroen har gennem årene været kendt for sin egen form for undervogn, som desværre gled ud i den store glemsel med den store C5.

Pludselig var det ikke naturligt, at have hydropneumatisk undervogn på den store C5, for at holde styr på prisen, blev den mekaniske undervogn standard på den store Citroen. Ville man absolut have noget rigtig Citroensk, kostede det ekstra, og langsomt men sikkert er denne type undervogn gået i glemmebogen, især fordi der ikke kommer nogen afløser for C6, som kan holde traditionerne i hævn.

Derfor er det interessant, at Citroen giver den face-liftede Cactus en ny type undervogn, som har fået navnet PHC, der er en forkortelse af Progressive Hyrdaulic Cushions. Dette nye affjedringssystem giver fornemmelse af flyvende tæppe lover Citroen, vi nøjes med at vente i spænding, men kan også oplyse, at Citroen også sætter en ny type sæder i Cactus, vel at mærke sæder som skulle være endnu bedre og endnu mere komfortable.

Den nye Cactus kommer til Danmark i andet kvartal 2018, priserne er ukendt, der er fuld liste over muligt sikkerhedsudstyr, vi ved ikke hvad der bliver standard, og hvad der koster ekstra, men vi kan oplyse, at der ikke er nyt i motorrummet, og at der inden udgang af 2018 også er to typer automatgear på modelprogrammet.

Pin It on Pinterest