Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

5. March 11:37 by Jørli Petersen

Mænd i blåt

Renault siger farvel til formel-1. Alle aktiviteter der har den mindste duft af motorsport, skal i fremtiden hedde Alpine, så personalet skifter fra sort til blåt.

Årets første F1 løb finder sted samme dag som vi har stillet urene frem til sommertid. Startflaget ligger klar i Bahrain, og det forventes at blive en nogenlunde almindelig sæson i F1, der får flere løb end tidligere, mens der også indføres nye regler, mens andre skulle have været indført, men er udsat til 2022 grundet begrænsninger som følge af covid-19.

Årets store nyhed i F1 feltet er vel nok, at Renault siger farvel til motorsportens ypperste klasse. Det er slut med de sort/gule racere, og de to ledige plader i F1 feltet overtages af to blå biler fra Alpine, som sjovt nok også er en del af Renault koncernen.

Alt der bare rimer på motorsport i fremtiden, bliver lagt i den kasse der hedder Alpine, som på den måde får en voldsom eksponering, mens scenelyser falmer på hovedmærket Renault.

F1 raceren bliver billigere, tungere og underlagt begrænsninger for udvikling i løbet af en sæson.

Mange vil sikkert spørge, om det nu også er klogt. Hvorfor vil Renault ikke forbindes med motorsport når der er flest tilskuere? Der er ikke noget endegyldigt svar på den store rokering i Renault koncernen, men selv om racerne skifter fra sort til blå, og navnet skifter fra Renault til Alpine, får racerne ikke frit spil, som det ville være tilfældet, hvis det var en helt ny racer der stillede til start.

Alpine er underlagt de begrænsninger, der gælder for alle mærker der deltog i sæson 2020. Det betyder, at man kun må have en vis mængde opgradering, og man er også underlagt de nye økonomiske begrænsninger, der hedder 135 millioner USD for et F1 team i en hel sæson.

Mere må det ikke koste, og denne nye regel gælder indtil videre frem til 2025.

De nye 18-tomme hjul til fremtidens F1 racere.

Der er også begrænsninger i udvikling. Det gælder både for racernes drivlinje, men det gælder mest af alt for racernes aerodynamiske udvikling. I 2021 er det slut med at sætte nye vinger på bilerne til hvert race, i 2021 må man kun tilføre et begrænset antal ændringer, mens den største ændring af den alle, må vente med at blive indført til 2022.

I rigtigt mange år har har F1 racerne kørt med små 13-tomme fælge iført ballondæk. Hvis man ved bare lidt om biler, har det været en helt ubegribelig begrænsning, men før Corona var det meningen, at sæson 2021 skulle have været identisk med indførsel af de nye 18-tomme fælge og mere moderne lavprofildæk.

Denne tidssvarende modernisering blev udsat fordi de planlagte testdage for alle F1 teams blev udsat eller aflyst grundet Corona. I løbet af 2021 er der nu planlagt 10 testarrangementer med de nye dæk, der får bilerne til at se meget anderledes ud, men hvis man vil se de nye 18-tomme hjul, kan kan slå over på F2 serien, hvor racerne i 2021 kører med de anderledes dæk på større fælge.

En anden vigtig regel for F1 racerne i 2021 handler om vægt. Fra årets første start i Bahrain skal en F1 racer veje mindst 741 kg.

De nye 18-tomme fælge med nye dæk af typen lavprofil er forsinket til F1, men den mindre F2 kører med den nye type hjul i sæson 2021.

Pin It on Pinterest