Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

13. September '16 13:48 by Jørli Petersen

MAN i letvægtsklassen

 

Ventetiden på den nye MAN mini er pænt lang. Der går godt og vel et år, før MAN er klar til at sælge en lidt anden version af den nye VW Crafter.

Ventetiden på den nye MAN mini er pænt lang. Der går godt og vel et år, før MAN er klar til at sælge en lidt anden version af den nye VW Crafter.

Så er det lige før og næsten, men selv om MAN’s nye Crafter kopi med navnet TGE bliver vist første gang for den undrende offentlighed på IAA i slutningen af september måned, går der alligevel en rum tid, før bilen når til Danmark.

Tidligst midt i 2017 lyder meldingerne om MAN’s nye letvægter, som får totalvægt fra 3000 kg, som er ganske usædvanligt for lastbilmærket MAN, hvor dagens mindste har en totalvægt på 7500 kg.

MAN i Danmark har allerede revet indkørslen og fejet udstillingslokalerne, der er ansat nyt personale hos importøren, til at tage sig af de nyhederne i småtingsafdelignen, men man behøver ikke at læne sig tilbage i uvidenden, for så snart man har data på en ny model Crafter, har man samtidig data og viden om MAN TGE, som er en 99,9 procent kopi af VW Crafter.

Det er kun navn, køler og logo, der ikke er VW, og så er der alt det med priserne, men det er noget helt andet.

MAN TGE er første tiltag for lette biler, som direkte følge af VW’s brud med Mercedes. Da Mercedes byggede VW Crafter, var der ikke kapacitet til også at lave biler til MAN, – eller også måtte man ikke, men da VW måtte gå egne veje og bygge både en helt ny bil og en helt ny fabrik, gælder det om at få så mange penge i kassen så hurtigt som muligt, og hvis man samtidig kan drille Mercedes og flytte kunder fra Mercedes Sprinter til MAN TGE, vil det hjælpe lidt på de anstrengte smil hos VW.

Når ventetiden på en MAN er så lang som det bliver tilfældet, er det ikke fordi VW ønsker et særlig langt forspring. Det handler om kapacitet.

VW er ved at opstarte en helt ny bilfabrik i Polen, en fabrik som indtil videre kun bygger VW Crafter, og først når produktionskapaciteten bliver nogenlunde som forventet, vil man også kunne levere biler med MAN logo på front og rat.

Pin It on Pinterest