Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

25. April 12:08 by Jørli Petersen

MAN skærer ned

En nye udgave af MAN TGE var forventelig, for når VW sender ny Crafter på markedet, må MAN følge med.

Men man skruer også op for noget andet, for ny generation MAN TGE satser på flere assistentsystemer, udvidet infotainment, mere skærm, ligesom der er skruet lidt op for udstyr. Vi hæfter os især ved den nøgleløse bil, og mens disse keyless systemer har været almindeligt på efterhånden rigtig mange personbiler, har det knebet med at gøre det til standardudstyr på varebiler, hvor man kan mene, at det netop er på disse biler, man har gavn af ikke at skulle tænke på at låse bile, ligesom man ikke skal rode i lommerne, for at finde nøglen, når man har afleveret varer.

Blandt disse nøgleløse systemer, har vi især Renaults system som tidens bedste, her kan bilen opsnuse, at man er gået fra bilen, og så låser dørene, ligesom de åbnes, når man er tilbage. Det kan nok ikke gøres meget bedre.

Vi fortsætter med endnu en sammenligning med Renault. MAN kalder den nye TGE for ”The truck among Vans”, man det er vel ikke rigtigt, for Renault har solgt deres varebiler hos Renault Trucks, så hvis vi er venlige, er MAN et af to mærker, der blander salg af lastbiler og varebiler.

Flere sikkerhedssystemer bliver standard, der mere skærm og infotainment, og en god portion af det nye, bliver standardudstyr på næste generation TGE.

Ny MAN øger også bilernes standardudstyr. Systemer som linjevogter og parkeringsassistent er blandt de pænt mange nye systemer i næste generation MAN, og så kommer vi til det med nedskæringer.

Motorprogrammet er minimeret. MAN har valgt at udfase den mindste motor med 102 HK. Umiddelbart et fornuftigt valg, for en stor kassevogn med 102 HK, er ikke meget i dagens marked, så motorprogrammet for MAN TGE vil indtil videre være 2-liters diesel med 140, 163 eller 177 HK. Den 8-trins automatkasse er fortsat i modelprogrammet, og så går der lidt tid, før MAN er klar med en fuldt elektriske TGE. MAN oplyser ikke hvornår, men det kan ligne salgsstart meget sent på året. Den klassiske model van med dieselmotor er ved at være klar til debut på det danske marked, de første nye modeller TGE kan ruller på de danske veje i løbet af sommeren.

Der går en del tid, før MAN er klar med TGE som fuldt elektrisk, men det går også fint uden en ellert. Samtidig har MAN sendt den lille 102 hestes diesel på pension.

Pin It on Pinterest