Brands

No results

Cars

No results

Articles

No results

×

7. April '19 19:35 by Jørli Petersen

Masser af hybrid

Det er ikke en Ford Focus, men den nye Ford Kuga, som i løbet af 2020 kommer med tre typer hybrid og med et større udvalg af benzin- og dieselmotorer til de tre typer hybrid.

Ford har længe ligget langt bag de fleste konkurrenter, når det handler om biler med alternative typer fremdrift, og den enlige hybrid vi har haft til test, slap mildt sagt ikke godt gennem skærsilden hos Bursd.com.

Men, – måske ændres det i 2020. Ford her netop løftet sløret for en række tiltag på alt det med el- og hybridbiler, og hvis det holder hvad det lover, ser det ud til at være rigtig godt, især fordi Ford har valgt at brede sig over et meget bredt program, og man har især valgt at tilbyde alle tre former for hybrid, ligesom man kan vælge mellem både benzin- og diesel som tillæg til hybriddelen.

Ford lokker også med mulighed for en ny 8-trins automatkasse, der kan vælges mellem biler med almindeligt forhjulstræk og 4-hjulstræk, men det mest interessante er selvfølgelig de mange muligheder, der lægges på bordet foran den kommende køber.

Fords standard hybrid a la Toyota kan i det mindste noget som de erfarne hybrid-producenter ikke kan. Ford vil i 2020 kunne levere en diesel med hybrid, man har endda både 2-liters og 1,5 liters diesel på programmet, og hvis man vil nøjes med benzin, bliver man tilbudt en 1,5 liters benzinmotor med 150 HK fra forbrændingsmotoren.

Plug-in hybrid kan selvfølgelig også lades med almindeligt ”mormorkabel”, Ford oplyser, at man kan foretage en fuld opladning på fire timer fra den hjemlige 230V stikkontakt, og når man har gjort det, vil man kunne køre 50 kilometer på ren el, selvfølgelig målt efter den nye WLTP norm.

Den almindelige motor i Ford plug-in er slet ikke almindelig. Det er Fords 2,5 liters 4-cylindrede benzinmotor, -en maskine der også anvendes i USA. Det giver 225 HK plus det man kan hente fra el-delen, og det er denne Ford Kuga, der også kan købes med træk på alle fire, – en ganske enkel løsning når det handler om hybridbiler, for man sætter blot en elmotor på bagakslen, og slipper for alt det besværlige med at flytte kræfter fra forbrændingsmotoren hen til den anden ende af bilen.

Sidste løsning i hybridpaletten er det vi kender som Mild-hybrid. En meget enkelt løsning, som kun giver begrænset assistance. Ford lægger Mild-hybrid i en 2-liters dieselvariant med 150 HK, og det elektriske tilskud består af et 48 volt system, som vi først så hos Suzuki.

Og så er der selvfølgelig alt det andet om ny Kuga, der har fået ægte Focus design. Ny Kuga er også vokset i størrelse og udstyr, alt det elektroniske vender vi tilbage til, men vi kan oplyse, at ny Kuga er vokset med to centimeter i akselafstand, 8,9 centimeter i længde og 4,4 centimeter i bredde, og så kan vi måske tænde et lille håb hos de mange danske campister, og andre der kører med større eller tung trailer, for Kuga har i mange år været en fremragende trækker, en af de klart bedste i sin klasse, og med det store udvalg i hybridløsninger, er der måske håb for fremtidens campister. Det eneste vi mangler er de størst tilladte vægte, men mon ikke det kan lade sig gøre.

Ford er også på vej med en ny Explorer, som ser ud til at komme på det europæiske marked. Det bliver Fords største på denne side Atlanten.

Pin It on Pinterest